Coronavirus en dementie

Het zijn uitzonderlijke tijden, als gevolg van het coronavirus. Dat heeft zijn gevolgen voor mensen met dementie en zij die voor hen zorgen.

We willen het zorgpersoneel en alle mantelzorgers een hart onder de riem steken omdat ze onder deze omstandigheden het beste van zichzelf blijven geven.

Zij die met vragen zitten, zowel thuis als in de woonzorgcentra of ziekenhuizen, mogen ons altijd contacteren.
Dat kan op 02 778 01 70. Momenteel werken de medewerkers van ECD brOes gezien de richtlijnen voornamelijk van thuis dus waarschijnlijk wordt u doorgeschakeld naar onze collega’s van CGG Brussel. Zij kunnen uw gegevens aan ons doorgeven en dan contacteren we u zo snel mogelijk. U kan uw vraag ook mailen naar broes@dementie.be en dan bellen we u op of mailen u terug afhankelijk van uw voorkeur.

De expertisecentra dementie hebben ook al heel wat adviezen gebundeld op www.dementie.be/coronavirus.
Specifieke tips voor mantelzorgers kan je vinden op onze facebookpagina.

Voor een luisterend oor kan je ook terecht bij Tele Onthaal (tel 106) en de Alzheimer Liga Vlaanderen (tel 0800 15 225).

Om te weten wat de impact is van de huidige maatregelen op bewoners met dementie in woonzorgcentra, is Dr. Kurt Segers, neuroloog van de Geheugenkliniek van het Brugmannziekenhuis in Brussel, gestart met een onderzoek. Geïnteresseerde woonzorgcentra die wensen te helpen kunnen hier meer info vinden over wat ze kunnen doen.

 

Veel sterkte aan iedereen!

Het brOes-team