Vormingsaanbod 2024-2025

Vormingsaanbod van alle expertisecentra dementie in Vlaanderen najaar 2024 – voorjaar 2025

Ben jij klaar om je kennis en vaardigheden in dementiezorg naar een hoger niveau te tillen? De Expertisecentra Dementie presenteren een sterk vormingsaanbod voor najaar 2024 en voorjaar 2025, helemaal afgestemd op jouw actuele behoeften en leerstijlen. Ontdek ons brede scala aan praktijkgerichte opleidingen, zowel op locatie als online, met korte vormingen van een halve of hele dag tot uitgebreide meerdaagse opleidingen.

 

Verdiep je in thema’s zoals veranderend gedrag, maaltijdgebeuren, Lewy Body dementie, dementie en psychiatrische aandoeningen en ethische dilemma’s. Ons programma is gericht op diverse beroepsgroepen, waaronder ergotherapeuten, begeleiders wonen en leven, verpleegkundigen, zorgkundigen en maatschappelijk werkers. Specifieke vormingen zijn beschikbaar voor de zorg in ziekenhuizen, WZC of thuiszorg en andere zijn sectoroverschrijdend.

Wil je liever leren op je eigen tempo en tijdstip? Bekijk dan ons groeiende aanbod aan e-learnings. Met ons diverse en impactgerichte aanbod versterken en verbinden we professionals in de zorg en ondersteuning voor mensen met dementie.

Benieuwd? Ontdek het aanbod in deze nieuwsbrief. Je vindt bovendien ook alles terug in deze overzichtelijke poster.

Inschrijven kan op onze vormingswebsite 

Specifieke vragen of vragen voor een vorming op maat? Neem dan contact op via opleiding@dementie.be

 

Uitgelicht: de Limburgse opleiding en vorming uit dit aanbod:

Opleiding tot referentiepersoon dementie 2025 : reeds volzet
Wat is frontotemporale dementie en hoe ga je ermee om? (06/05/25) – blended learning

Bijkomende vormingen en studiedagen vanuit ECD Contact zijn ook steeds via onze website te raadplegen.