Meer weten over dementie?

Wat is dementie en hoe omgaan met een persoon met dementie? 

Wil je meer te weten komen over wat dementie nu precies inhoudt? Klik door naar de website van Expertisecentrum dementie Vlaanderen. Daar vind je alle informatie in een notendop. Wil je je nog meer verdiepen in het thema? Ga naar ons documentatiecentrum. Daar kan je specifieke literatuur uitlenen en staat ook heel wat vormingsmateriaal ter beschikking.

Wil je er zeker van zijn dat wat je leest ook betrouwbaar is? Op deze website kan je door linken naar de websites van de belangrijkste organisaties die in Vlaanderen met het thema dementie bezig zijn. Surf je naar één van deze sites? Dan mag je er zeker van zijn dat de informatie correct is.


Documentatiecentrum

Je vindt bij ons boeken, artikels, brochures, beeldmateriaal, vormingsmateriaal, enz… met het thema dementie. Een belangrijk neventhema is de mantelzorg. Het overgrote deel is Nederlandstalig. Indien je bij ons geen antwoord vindt op jouw vraag, proberen wij de informatie elders voor je te vinden.

Wil je iets opzoeken in onze catalogus? Klik dan op de figuur hiernaast.

 


Onthaal

Je wordt geholpen door Lieve Vermeulen of door een vrijwilliger.

Elke werkdag van 8.45 u tot 12.15 u en van 14 u tot 17 u
Wens je persoonlijk contact met de verantwoordelijke, of kom je buiten de onthaaluren, maak dan een afspraak.

Biskajersplein 2, 8000 Brugge
050 44 67 93
fotondoc@dementie.be


Eigen publicaties

Foton brengt regelmatig eigen publicaties uit gerelateerd aan het thema dementie of mantelzorg. Op deze pagina kan je onze meest recente publicaties bekijken. Heb je vragen of wil je graag een boek of materiaal aankopen of ontlenen? Neem dan contact op met fotondoc@dementie.be


Aanwinsten 

Onze aanwinsten kan je hier terug vinden. Wil je meer weten over deze publicaties? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen via: fotondoc@dementie.be


pagina laatst gewijzigd 29/09/2021