In de kijker

Leven in het nu, denken aan later

Noteer in je agenda: symposium dementie op jonge leeftijd - Leven in het nu, denken aan later - donderdag 12 november 2020, Provinciehuis Leuven

Lees verder >

Infopunt dementie Tielt en Ruiselede

Vanuit de nauwe samenwerking tussen Zorg Tielt en Foton is er vanaf nu een infopunt dementie in Tielt.
Eveneens is er een infopunt dementie te Ruiselede opgestart vanuit een samenwerking tussen Foton en het OCMW van Ruiselede.

Lees verder >

Bibliotheek Oostende zet zich in voor personen met dementie met "Vergeten Orkest"

Door gebruik te maken van vinylplaten uit de collectie van de bib, werden verhalen van personen met dementie en hun mantelzorger(s) opgetekend.

Lees verder >

Dementie en nU

De cursus “Dementie en nu” richt zich naar familieleden en mantelzorgers die thuis of daarbuiten de zorg opnemen voor een persoon met dementie.

Lees verder >

Muzieknamiddagen in Tielt!

Vanuit de samenwerkingsovereenkomst die in 2018 ontstond tussen thuisbegeleidingsdienst Foton, Zorg Tielt en OCMW Ruiselede biedt het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw muzieknamiddagen aan voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

Lees verder >

Kunstproject voor personen met dementie

Foton werkt mee aan een sociaal-artistiek project voor personen met dementie in Brugge.

Lees verder >

Rondleiding voor personen met dementie in Concertgebouw Brugge

Op 5 april 2020 zal er in het Concertgebouw in Brugge een rondleiding doorgaan op maat van personen met dementie. Je krijgt er een unieke blik achter de schermen.

Lees verder >

Maak kennis met onze Buurtbank! Een actie binnen het project ‘samen voor een (dementie)vriendelijk Sint-Kruis!’

Op maandag 10 december 2018 stelden we met trots onze eerste Buurtbank voor.
Deze Buurtbank is het resultaat van een warme samenwerking tussen het expertisecentrum dementie Foton, ’t Veldzicht vzw en enkele geëngageerde inwoners van de Brugse deelgemeente Sint-Kruis.

Lees verder >

Gouden oor voor Fotonvrijwilligers

Fotonvrijwilligers zijn mensen die met een warm hart een luisterend oor schenken. Ze schuiven hun stoel bij om verdriet te omarmen, zijn deelgenoot van vreugdemomenten, brengen koffie om te genieten van elkaars samenzijn. Voor dit engagement ontvingen zij op 24 oktober 2017 het Gouden Oor

Lees verder >