In de kijker

Dementie en nU

De cursus “Dementie en nu” richt zich naar familieleden en mantelzorgers die thuis of daarbuiten de zorg opnemen voor een persoon met dementie.

Lees verder >

Wandelen in Bulskampveld - Move for dementia - 8 september 2019

‘Move for Dementia’. Met deze slogan wil men over heel Europa mensen in beweging zetten. Omdat bewegen goed is voor iedereen en dus ook voor mensen met dementie. Daarom trokken wij, mensen met dementie en mantelzorgers, vrijwilligers, het Foton team en sympathisanten, op zondag 3 september naar het domein Bulskampveld in Beernem voor een mooie en verbindende wandeling.

Lees verder >

Infopunt dementie Tielt

Vanuit de nauwe samenwerking tussen Zorg Tielt en Foton is er vanaf nu een infopunt dementie in Tielt.

Lees verder >

Muzieknamiddagen in Tielt!

Vanuit de samenwerkingsovereenkomst die in 2018 ontstond tussen thuisbegeleidingsdienst Foton en het OCMW van Ruiselede biedt het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw vanaf het najaar van 2019 ook muzieknamiddagen aan voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

Lees verder >

Kunstproject voor personen met dementie

Foton werkt mee aan een sociaal-artistiek project voor personen met dementie in Brugge.

Lees verder >

Stadschouwburg Brugge presenteert: André y Dorine van Kulunka Teatro

André y Dorine is een theatervoorstelling van het Spaanse gezelschap Kulunka Teatro. In het kader van dementievriendelijk Brugge werd de voorstelling geprogrammeerd.

Lees verder >

Rondleiding voor personen met dementie in Concertgebouw Brugge

Op 5 april 2020 zal er in het Concertgebouw in Brugge een rondleiding doorgaan op maat van personen met dementie. Je krijgt er een unieke blik achter de schermen.

Lees verder >

Maak kennis met onze Buurtbank! Een actie binnen het project ‘samen voor een (dementie)vriendelijk Sint-Kruis!’

Op maandag 10 december 2018 stelden we met trots onze eerste Buurtbank voor.
Deze Buurtbank is het resultaat van een warme samenwerking tussen het expertisecentrum dementie Foton, ’t Veldzicht vzw en enkele geëngageerde inwoners van de Brugse deelgemeente Sint-Kruis.

Lees verder >

Campagne SaniMemorix zet preventie van dementie op de kaart

Op de internationale Alzheimerdag, vrijdag 21 september 2018, werd een publiekscampagne gelanceerd om aandacht te vragen voor die relatie tussen leefstijl op middelbare leeftijd (40 tot 75 jaar) en het risico op dementie op hogere leeftijd. Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie gevoelig doen dalen.

Lees verder >

Gouden oor voor Fotonvrijwilligers

Fotonvrijwilligers zijn mensen die met een warm hart een luisterend oor schenken. Ze schuiven hun stoel bij om verdriet te omarmen, zijn deelgenoot van vreugdemomenten, brengen koffie om te genieten van elkaars samenzijn. Voor dit engagement ontvingen zij op 24 oktober 2017 het Gouden Oor

Lees verder >