origami

Actueel

mascotte Meemo

Heeft je mama of papa jongdementie ?

In de kijkerHet Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen slaan de handen in elkaar om kinderen en jongeren beter te ondersteunen.Dit doen ze onder andere door hen een stem te geven in een reeks filmpjes die ze de komende weken met jullie delen.

Lees verder >

Magazine

In de kijkerMagazine voor families die te maken krijgen met dementie Dementie, als je ermee te maken krijgt

Lees verder >
origami

Werelddag dementie 21 september

In de kijkerOp maandag 21 september is het Werelddag dementie. Op die dag wordt de aandacht gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers. In Vlaanderen leven er naar schatting 136.000 mensen met de diagnose dementie. Ook jonge mensen met dementie leven met de gevolgen van deze ziekte.

Lees verder >

Leven in het nu, denken aan later

In de kijkerNoteer in je agenda: symposium dementie op jonge leeftijd - Leven in het nu, denken aan later - donderdag 12 november 2020, Provinciehuis Leuven

Lees verder >

Breng een virtueel bezoek aan het kunstatelier voor personen met dementie

In september 2019 startten de Dienst Welzijn (Stad Brugge) en Stedelijke Academie Brugge (DKO) samen met diverse andere partners (waaronder Foton) met een sociaal-artistiek project voor personen met dementie. Bruggelingen met dementie (alleen of met hun mantelzorgers) kwamen elke maandagnamiddag samen in het kunstatelier. Benieuwd welke prachtige kunstwerken ze daar creëerden? Bezoek de virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge.

Lees verder >