Alle berichten

Liefde in tijden van jongdementie

Op maandag 4/10/2021 en woensdag 6/10/2021 organiseert FERM de filmvoostelling: "Liefde in tijden van jongdementie". Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Lees verder >

MEMENTO - Een unieke ervaring voor jonge mensen met dementie

MEMENTO is een muzikale reis voor jonge mensen met dementie. Ga op ontdekking!

Lees verder >

Een ABC dementie voor de cultureel-erfgoedsector

Je organiseert binnenkort een gidsbeurt of workshop voor mensen met dementie en hun familieleden? In dit ABC vind je enkele concrete kapstokken

Lees verder >

Boek Dementie op jonge leeftijd: leven in het nu, denken aan later

Dementie op jonge leeftijd?! Alle betrokkenen ervaren dementie op jonge leeftijd vaak als ingewikkeld en moeilijk, en anders dan dementie op oudere leeftijd. Om hen te helpen om met deze uitdagingen om te gaan, reviseerden tal van experts uit Nederland en België het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Annemie Janssens & Marjolein de Vugt.

Lees verder >

Magazine

Magazine voor families die te maken krijgen met dementie
Dementie, als je ermee te maken krijgt

Lees verder >

Leven in het nu, denken aan later

Noteer in je agenda: symposium dementie op jonge leeftijd - Leven in het nu, denken aan later - donderdag 12 november 2020, Provinciehuis Leuven

Lees verder >

Breng een virtueel bezoek aan het kunstatelier voor personen met dementie

In september 2019 startten de Dienst Welzijn (Stad Brugge) en Stedelijke Academie Brugge (DKO) samen met diverse andere partners (waaronder Foton) met een sociaal-artistiek project voor personen met dementie. Bruggelingen met dementie (alleen of met hun mantelzorgers) kwamen elke maandagnamiddag samen in het kunstatelier. Benieuwd welke prachtige kunstwerken ze daar creëerden? Bezoek de virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge.

Lees verder >

Maatregelen Corona virus

Beste Foton-bezoeker of familielid
Wij volgen de richtlijnen van de overheid over het Corona-virus. Het is ook onze zorg en verantwoordelijkheid om mogelijke verspreiding in de kwetsbare doelgroep: (oudere) personen met dementie tegen te gaan. Wij hopen op uw begrip, en wensen dat u in goede gezondheid mag blijven!

Lees verder >

Muzieknamiddagen in Tielt!

Vanuit de samenwerkingsovereenkomst die in 2018 ontstond tussen thuisbegeleidingsdienst Foton, Zorg Tielt en OCMW Ruiselede biedt het regiohuis van Familiezorg West-Vlaanderen vzw muzieknamiddagen aan voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

Lees verder >