Alle berichten

Projectoproep Referentiekader dementie

De Vlaamse overheid wil de persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie, beschreven in het referentiekader, verder verspreiden én definitief verankeren in de woonzorgvoorzieningen (ouderen- en thuiszorg). Om dit te realiseren, co-financiert ze 20 nieuwe coachingstrajecten die begeleid worden door de expertisecentra dementie.

Lees verder >
mascotte Meemo

Zomerkamp 13-16 aug 2021 voor 6- tot 21-jarigen

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen organiseren in 2021 een zomerkamp voor kinderen met een mama of papa met jongdementie. Van 13 t.e.m. 16 augustus 2021 gaan we met kinderen/jongeren tussen 6 en 21 jaar op weekend naar Houthulst, samen met hun gezonde ouder.

Lees verder >

Een ABC dementie voor de cultureel-erfgoedsector

Je organiseert binnenkort een gidsbeurt of workshop voor mensen met dementie en hun familieleden? In dit ABC vind je enkele concrete kapstokken

Lees verder >

Boek Dementie op jonge leeftijd: leven in het nu, denken aan later

Dementie op jonge leeftijd?! Alle betrokkenen ervaren dementie op jonge leeftijd vaak als ingewikkeld en moeilijk, en anders dan dementie op oudere leeftijd. Om hen te helpen om met deze uitdagingen om te gaan, reviseerden tal van experts uit Nederland en België het boek ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Annemie Janssens & Marjolein de Vugt.

Lees verder >

Magazine

Magazine voor families die te maken krijgen met dementie
Dementie, als je ermee te maken krijgt

Lees verder >

Breng een virtueel bezoek aan het kunstatelier voor personen met dementie

In september 2019 startten de Dienst Welzijn (Stad Brugge) en Stedelijke Academie Brugge (DKO) samen met diverse andere partners (waaronder Foton) met een sociaal-artistiek project voor personen met dementie. Bruggelingen met dementie (alleen of met hun mantelzorgers) kwamen elke maandagnamiddag samen in het kunstatelier. Benieuwd welke prachtige kunstwerken ze daar creëerden? Bezoek de virtuele tentoonstelling op de website van de Academie Brugge.

Lees verder >

Maatregelen Corona virus

Beste Foton-bezoeker of familielid
Wij volgen de richtlijnen van de overheid over het Corona-virus. Het is ook onze zorg en verantwoordelijkheid om mogelijke verspreiding in de kwetsbare doelgroep: (oudere) personen met dementie tegen te gaan. Wij hopen op uw begrip, en wensen dat u in goede gezondheid mag blijven!

Lees verder >