Samenwerking tussen het OCMW van Ruiselede en thuisbegeleidingsdienst dementie Foton

Op 26 juni 2018 ondertekenden het OCMW van Ruiselede en thuisbegeleidingsdienst dementie Foton een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor kunnen personen met dementie woonachtig in Ruiselede vanaf nu gratis beroep doen op gespecialiseerde psychosociale begeleiding door dementieconsulenten. Het OCMW van Ruiselede draagt de kostprijs voor deze dienstverlening.

Om dit project te ondersteunen en dementie op een originele manier in een positief daglicht te plaatsen, bracht Glen Van Parys het lied ‘Morgen’ uit. Op 10 september 2018 stelde hij samen met het gemeentebestuur en OCMW Ruiselede en GOAR, Familiezorg West-Vlaanderen, Foton, Curando zijn single voor. Zangeres Ingeborg is, als ervaringsdeskundige, meter van het initiatief.

Glenn Van Parys is  werkzaam als zorgkundige in De Haard, de afdeling voor mensen met dementie in het WZC Sint-Jozef in Ruiselede. Vanuit zijn werkervaring merkte hij echter dat er bij het grote publiek nog veel misverstanden bestaan rond dementie. Het liedje is een positief nummer over dementie, hij wil het taboe doorbreken en tegelijk een ondersteuning geven aan familieleden en mantelzorgers van personen met dementie

De opbrengst van de verkoop van de single gaat integraal naar de werking van thuisbegeleidingsdienst dementie  van Foton.

De single ‘Morgen’ kost 5 euro en kan je kopen bij
Expertisecentrum en thuisbegeleidingdienst dementie Foton
Ontmoetingsplaats ‘Kopje Troost’
Familiezorg West-Vlaanderen vzw afdeling Tielt