Dementievriendelijke gemeente Brugge

Ontstaan en doelstellingen van dementievriendelijk Brugge

Hier kan u meer lezen over het ontstaan en de doelstellingen van het concept dementievriendelijke gemeente en ons project dementievriendelijk Brugge.

Lees verder >

De knoop in de zakdoek: gebruik logo

Een knoop in je zakdoek leggen om iets niet te vergeten. Iedereen doet het. Niet alleen mensen met dementie. Precies daarom kozen zij zelf dit symbool als drager van een dementievriendelijk Brugge. Het logo mag vrij en gratis in Europa aangewend worden als solidariteitssymbool mits het naleven van enkele principes.

Lees verder >

MEMORABEL (2017)

“Op kunst beleven staat geen leeftijd, het spreekt mensen aan over talen en culturen heen. Kunst verwoordt waar taal tekort schiet, ontroert en verbindt.” Dit is de kerngedachte in het nieuwe aanbod ‘MEMORABEL’ van de Brugse musea: begeleide museumbezoeken voor personen met dementie

Lees verder >

Dementievriendelijke lokale economie Sint-Kruis (2016)

Naar aanleiding van een adviesvraag voor een bewoner met de ziekte van Alzheimer leerden ’t Veldzicht en Foton elkaar kennen. ’t Veldzicht uit Sint-Kruis is een organisatie die woon- en dagondersteuning biedt aan mensen met een (vermoeden van) beperking. De organisatie voelt er zich thuis en benadrukt de positieve ervaringen met de inwoners en de handelaars. Foton en ’t Veldzicht besloten daarom om samen werk te maken van een dementievriendelijk Sint-Kruis.

Lees verder >

Dementievriendelijk Concertgebouw (2015)

Het Concertgebouw ontving op 7 oktober 2015 het solidariteitslogo van de geknoopte zakdoek als erkenning voor zijn engagement en de inspanningen om van het bruisend kunstenhuis ook een dementievriendelijke plek te maken.

Lees verder >