Boek jongdementie

Boek ‘Dementie op jonge leeftijd’

Over het boek

Het standaardwerk over dementie op jonge leeftijd.

Deze nieuwe editie van Dementie op jonge leeftijd is een update van het basiswerk voor mensen met jongdementie, familie en hulpverleners die op zoek zijn naar de meest recente informatie. De focus ligt op alle dimensies van dementie op jonge leeftijd: van diagnose en ziektebeelden, over dagelijkse gevolgen voor patiënten, gezin en familie, tot zorgplanning en diensten voor ondersteuning.

Over Annemie Janssens

Annemie Janssens is klinisch psychologe en consulente bij het Expertisecentrum Dementie Vlaams-Brabant Memo. Zij heeft bijna 20 jaar ervaring met de begeleiding en ondersteuning van jonge mensen met dementie, hun familie en hulpverleners. Vanaf 2015 stond ze mee aan de wieg van de Zorgcirkels Jongdementie, een nieuw, integraal en versterkend zorgaanbod jongdementie. De laatste jaren legt ze zich ook toe op beleidswerk over dementie op jonge leeftijd, wat onder meer leidde tot de nieuwe Vlaamse regelgeving voor zorg en ondersteuning van personen met jongdementie in woonzorgcentra..

Over Marjolein de Vugt

Marjolein de Vugt is hoogleraar psychosociale innovaties en mede-hoofd van het Alzheimer Centrum Limburg (Universiteit Maastricht). Zij heeft ruime ervaring met diagnostiek en ondersteuning bij dementie op jonge leeftijd als gezondheidszorgpsycholoog op de geheugenpoli van het Maastricht UMC+. Zij leidt diverse wetenschappelijke studies naar dementie op jonge leeftijd, zoals de studies ‘NeedYD’ (Needs in Young Onset Dementia) en ‘PRECODE’ (Prevalence REcognition and Care pathways in young-Onset DEmentia). Tevens heeft zij met haar team diverse Ehealth interventies ontwikkeld om naasten van jonge mensen met dementie te ondersteunen.

Prijs: 24.99

Je kan dit boek vanaf november 2020 aankopen in de boekhandel of bij Memo.