Boek jongdementie

index_clip_image002Boek ‘Dementie op jonge leeftijd’

Dementie op jonge leeftijd van Annemie Janssens en Marjolein de Vugt.

Over het boek

Over dementie is al heel wat geschreven, maar toch zijn jongere mensen met hun behoefte aan informatie in de kou blijven staan. Mensen met dementie op jonge leeftijd (< 65 jaar) vormen immers een aparte groep met specifieke problemen en uitdagingen.

Dit boek biedt antwoorden en informatie, zowel voor mensen die nog maar pas geconfronteerd worden met de ziekte, als voor zij die er al langere tijd mee te maken hebben. Ook voor hulpverleners die meer willen te weten komen over deze aandoening of hun kennis willen opfrissen, is dit boek een absolute aanrader.

Dementie op jonge leeftijd bevat een rijkdom aan informatie die helpt bij het herwinnen van de controle over het leven. Informatie, getuigenissen en persoonlijke ervaringen bieden een totaalbeeld van deze ziekte.

Over Annemie Janssens

Annemie Janssens is klinisch psychologe en consulente bij het Expertisecentrum Dementie Vlaams-Brabant Memo en bij het woon- en zorgcentrum De Wingerd in Leuven. Zij heeft meer dan twaalf jaar ervaring met de begeleiding en ondersteuning van jonge personen met dementie, familie en hulpverleners, en was in 2007 auteur van het eerste Nederlandstalige boek over dementie op jonge leeftijd.

Over Marjolein de Vugt

Marjolein de Vugt is gezondheidszorgpsychologe en universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht. Zij is tevens coördinator van het Alzheimer Centrum Limburg. In 2007 begon ze als hoofdonderzoeker aan de ‘‘NeedYD’ studie, Needs in Young Onset Dementia. Dit is de eerste grootschalige studie naar het functioneren en de zorgbehoeften van jonge mensen met dementie en hun naasten. De NeedYD studie heeft inmiddels internationale bekendheid en levert veel nieuwe inzichten, die in het boek beschreven staan.

Prijs: 24.99

Je kan dit boek aankopen in de boekhandel of bij: