Brochure ‘dementie, als je ermee te maken krijgt’

Brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’

 

Vanuit de praktijk weten we dat wie met dementie te maken krijgt een grote nood heeft aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. En ook: het aanbod binnen de eigen gemeente of stad. Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een brochure in magazinevorm uitgebracht. We deden dit samen met onze partners zoals de Alzheimer Liga Vlaanderen, de Vlaamse Ouderenraad, VVSG en de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen.

De brochure is een zeer handig informatie-instrument. Het helpt iedere gemeente en organisatie op weg om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die ermee te maken krijgt. Tegelijk moet de brochure ook iedereen bereiken die met dementie op de een of andere manier te maken krijgt.

Je kan één of meerdere exemplaren van de brochure bestellen (prijs: 1 euro) via memo@dementie.be. Wil je een gepersonaliseerde versie voor je stad, gemeente, organisatie of vereniging? Contacteer dan tine.mous@politeia.be.