Culinaire innovatieve oplossingen bij verstoorde voedingsinname door hyper-personalisatie van maaltijden in een klinische context

Zoals gepersonaliseerde geneeskunde is personalisatie van maaltijden een model dat tot doel heeft culinaire oplossingen te bieden voor de verstoorde voedingsinname die bepaalde groepen of personen hebben omwille van klinische problemen. HP-TNT-NCDs (Hyper-personalisation of Taste, Nutrition and Texture for Non-Communicable Diseases) past in de WHO visie waarin voeding wordt beschreven als een hoeksteen van de gezondheidszorg en wordt gezien als een (r)evolutie binnen de gastrologische wetenschappen. Het idee om maaltijden te personaliseren op basis van de individuele voedingsbehoeften én voorkeuren kan een grotere impact hebben op de preventie en behandeling van ziekte dan de huidige “one-size-fits-all” benadering.

  • Locatie
    • Antwerpen – Syntra AB
    • Borsbeeksebrug 32
    • 2600 Berchem
  • Initiatief
    • Het Center for Research and Innovation in Gastrology & Primary Food Care (CRIGA)
  • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.