Studiedag “Eten is be-leven”: het maaltijdgebeuren bij personen met dementie
Geïnspireerd worden door wat vernieuwend en actueel is inzake kwaliteitsvolle maaltijdzorg bij personen met dementie
én een blik werpen op de toekomst – dat is wat u van deze studiedag mag verwachten.
De titel van de studiedag – eten is be-leven – mag u ook letterlijk nemen.
Op het menu staan verschillende verrassende, innovatieve en prikkelende ‘gerechten’, waarvan je kan proeven, ruiken, en voelen.
Experten in zowel theorie als praktijk begeleiden u op deze interactieve culinaire topdag.
Iedereen die interesse heeft in het thema maaltijdgebeuren bij personen met dementie en daarbij theorie en praktijk
aan elkaar wil koppelen om een écht verschil te maken mag deze dag absoluut niet missen.
MENU:
Een inhoudelijk 7-gangen menu
Eten is be-leven: het maaltijdgebeuren bij personen met dementie
door Sabine Boerjan, project- en trajectbegeleider ECD Paradox,
auteur Als eten een zorg wordt en bezieler van de opleiding Maaltijdcoach dementie
Lekker lang leven: help ik (w)EET het niet meer?
door Michaël Sels, hoofddiëtist UZA, Chefkok bij Njam!Tv en auteur Lekker lang leven
Veilig eten: slikstoornissen bij personen met dementie
door Anne-Sophie Beeckman, coördinator & docent,
postgraduaat dysfagie & PB in de logopedie & audiologie Artevelde hogeschool
en logopedist AZ Maria Middelares
Smakelijk eten: het belang van geur
door Lobke Van den Wijngeart, Chef gastro-engineering Lt, foodie,
coach en auteur Laat het smaken
Doordacht aan tafel: belang van de omgeving bij het eten
door Ilse De Cauwer, Expert (woon)zorgomgeving voor ouderen Co-thinking care
– eenvrouwszaak met zorgambities
Broodnodig eten: lepelbrood
door Martijn van Gemst, Gastromeals
Eten is be-leven met en door personen met dementie: restaurant “Misverstand”
en “het Moment” door Anouck De bruijn, coördinator ECD Orion
en Christian Verelst, coördinator ECD Paradox
Standenmarkt
Verschillende firma’s en organisaties die binnen het domein voeding en maaltijdgebeuren actief zijn.
Een belevingsgerichte 3- gangen lunch
Voorgerecht
Vergeten eten: fingerfood voor personen met dementie
door docent Emmanuel Tack en studenten, VTI Aalst grootkeuken en gemeenschapsrestauratie
Vergeten drinken: 365 dagen hitteplan
door Sabine Boerjan, ECD Paradox
Hoofdgerecht
Eten met zorg: een aangepaste warme maaltijd
door André Claessens, zorgtraiteur
Nagerecht
Aangepast dessert met koffie
Praktische informatie:
Prijs: 120 euro
Inschrijven: kan via deze link