fototentoonstelling

We nodigen u van harte uit op de opening van de fototentoonstelling “Hand in hand, Samen mens – Anders kijken naar dementie” op dinsdag 21 mei van 15-18u in de cafetaria van Woonzorghuis Ambroos, Muizenstraat 66 1981 Hofstade.
Daarmee krijgt de werelddag dementie 2023 nog een uitloper. WZH Ambroos organiseerde die dag een activiteitenmarkt waarbij de focus lag op wat nog wél kan bij personen met dementie.
De fototentoonstelling is het resultaat van een unieke samenwerking met de Mechelse
KITOS-scholen COLOMAplus en Ursulinen Mechelen. De leerlingen zorgden er mee voor dat de bewoners van WZH Ambroos een onvergetelijke dag beleefden. De zesdejaars Verzorging en enkele studenten van Thuis- en Bejaardenzorg van Ursulinen Mechelen begeleidden en ondersteunden bewoners tijdens de verschillende activiteiten. Leerlingen van het huis van creativiteit van COLOMAplus, meer bepaald de opleiding fotografie, maakten die dag een fotoreportage en brachten zo de diverse mogelijkheden van mensen met dementie in beeld.
De tentoonstelling draait om emotie en beleving. We willen hiermee ook aandacht schenken aan een positievere beeldvorming van ouderen (met dementie) waartoe de jongeren een belangrijke bijdrage leverden.
Praktisch:
Ontvangst om 15u00 met een hapje en drankje
Officiële opening met kans tot ontmoeting en napraten met de initiatiefnemers.
Toegang: gratis, maar we zijn blij met elke vrijwillige bijdrage om de activiteiten van het
welzijnsteam van Ambroos te ondersteunen.

 • Locatie
  • Woonzorghuis Ambroos
  • Muizenstraat 66
  • 1981 Hofstade
 • Initiatief
  • Woonzorghuis Ambroos - woonzorg Emmaus
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.