Zoals gepersonaliseerde geneeskunde is personalisatie van maaltijden een model dat tot doel heeft culinaire oplossingen te bieden voor de verstoorde voedingsinname die bepaalde groepen of personen hebben omwille van klinische problemen. HP-TNT-NCDs (Hyper-personalisation of Taste, Nutrition and Texture for Non-Communicable Diseases) past in de WHO visie waarin voeding wordt beschreven als een hoeksteen van de gezondheidszorg en wordt gezien als een (r)evolutie binnen de gastrologische wetenschappen. Het idee om maaltijden te personaliseren op basis van de individuele voedingsbehoeften én voorkeuren kan een grotere impact hebben op de preventie en behandeling van ziekte dan de huidige “one-size-fits-all” benadering.
Locatie: Antwerpen
Jongdementie: als het gewone ongewoon wordt …
De studiedag richt zich naar ergotherapeuten en andere hulpverleners die goede zorg willen geven aan mensen met jongdementie. We nodigen ook hun leidinggevenden uit die in hun beleid mensen met jongdementie een plaats willen geven. Tijdens een workshop zullen zij in dialoog kunnen gaan rondom de noden, de impact, de valkuilen en successen in een werking gericht naar mensen met jongdementie en hun omgeving.
Mijn oma is kwijt
Familievoorstelling over dementie in een eenvoudige, maar beeldrijke taal. Peter Theunynck vertelt en Lies Van Gasse illustreert live. Zij vertellen het verhaal van hun nieuw boek “Mijn oma is kwijt” voor iedereen van 9 tot 99 jaar.