Open aanbod

Studiedagen – Aan de slag met het referentiekader dementie in jouw organisatie – 16 en 30 april 2024

Inhoud

In opdracht van de Vlaamse overheid werkte het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen een integraal referentiekader uit voor de kwaliteit van leven, wonen en zorg van personen met dementie. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en samen met vele zorgvoorzieningen, vrijwilligers, mantelzorgers en personen met dementie bogen ze zich over vragen als ‘Wat is kwaliteit van leven, wonen en zorg voor wie dementie heeft?’.
Het resultaat is een referentiekader met zes fundamenten: beeldvorming, normalisatie, autonomie in geborgenheid, afgestemde zorg, mantelzorgers en naasten en professionele zorgverleners en vrijwilligers.

Tijdens twee opleidingsdagen werken we samen rond de zes fundamenten van goede zorg uit het referentiekader dementie. Hoe staat het in jouw organisatie? Waar liggen nog groeimogelijkheden? We leren je ook werken met de groeimeters in het boek en geven je tips mee om met jouw team(s) aan de slag te gaan, zodat je hierna zelfstandig aan de slag kan.

Doelgroep
Voor referentiepersonen dementie, (hoofd)verpleegkundigen, kwaliteitscoördinatoren,… die in hun eigen organisatie een traject rond het referentiekader dementie willen opzetten.

Docent
Herlinde Dely is stafmedewerker kwaliteit en zorg bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw. Ze is auteur van de boeken ‘De schat van je leven – herinneringen ophalen met mensen met dementie’, ‘erfgoed en dementie’ en ‘Ik, jij, samen MENS. Een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie’

Datum en locatie
Dilbeek > dinsdag 16 april 2024 en dinsdag 30 april 2024 van 9u30 tot 16u.


Betalingsvoorwaarden

De deelnameprijs is 210 euro (inclusief hand-outs, broodjeslunch en koffie). Belangrijk: ook het draaiboek bij de zes pilootprojecten onderweg naar betere dementiezorg is inbegrepen in de kostprijs.

Deelnemers aan deze vorming kunnen het boek ‘‘Ik, jij, samen MENS, een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie’ bestellen aan het gunsttarief van €27,90. Via het inschrijvingsformulier kan je je bestelling mee doorgeven. Op de vormingsdag bezorgen we je bestelling.

Inschrijven kan hier