De gezelligste koffieklets

Expertisecentrum Dementie Paradox is echt benieuwd naar ieders persoonlijk verhaal en wil iedereen inspireren om dat ook te zijn.

Door op zoek te gaan naar het levensverhaal van personen met dementie (en hun mantelzorgers), kunnen we bijdragen tot een kwaliteitsvolle ondersteuning. En waar beter te beginnen dan bij gesprekken met personen met dementie?
Op die manier hebben we informatie uit eerste hand en geven we hen een boost in zelfwaarde door ze echt te laten meetellen.

Daarom organiseren we ‘de gezelligste koffieklets’.

 

 

 

Hoe klets je mee?

1. Download hier de vragenkaartjes
2. Druk ze recto/verso af en knip ze uit
3. Zoek een leuke pot waar je alle kaartjes kan instoppen. Samen met personen met dementie zelf een pot kiezen, maken en/of versieren is nog beter. Plak er een officiële koffieklets- sticker op en je koffiekletspot is klaar!
4. Bepaal een datum waarop je de koffieklets zal laten doorgaan en zorg voor een mooie uitnodiging. Een sjabloon kan je hier vinden.
5. Zorg voor koffie en een lekker stuk gebak tijdens de koffieklets.
6. Trek elk om beurt een kaartje uit de kletspot en start het gesprek.
7. Vraag toelating om foto’s te nemen, deel ze via sociale media en tag het Expertisecentrum Dementie Paradox (facebook: Expertisecentrum Dementie Paradox, instagram: ecdparadox).
Je kan ook gebruik maken van de hashtags #ecdparadox #echt #benieuwd #degezelligstekoffieklets
Zo maak je jouw organisatie zichtbaar én inspireer je anderen om ook mee te doen.

Veel plezier en dank je wel voor je bijdrage tot een dementievriendelijke samenleving!

Christian, Annelien, Sabine, Ann
Team Expertisecentrum Dementie Paradox