De gezelligste koffieklets

Expertisecentrum Dementie Paradox is echt benieuwd naar ieders persoonlijk verhaal en wil iedereen inspireren om dat ook te zijn.
Door op zoek te gaan naar het levensverhaal van personen met dementie (en hun mantelzorgers), kunnen we bijdragen tot een kwaliteitsvolle ondersteuning. En waar beter te beginnen dan bij gesprekken met personen met dementie? Op die manier hebben we informatie uit eerste hand en geven we hen een boost in zelfwaarde door ze echt te laten meetellen.

Daarom organiseren we ‘de gezelligste koffieklets’.

We willen in de periode 19 juli – 30 september minstens 500 mensen bereiken die aan tafel schuiven om mooie verhalen te vertellen over hun leven.
Bereiken we dat doel, dan verloten we een prachtig verwenpakket onder de deelnemende organisaties.
De organisatie die in deze periode met de meeste mensen in gesprek gaat (door meerdere koffiekletsen te organiseren) wint ‘de gouden koffiepot’!

 

Hoe klets je mee?

1. Download hier de vragenkaartjes
2. Druk ze recto/verso af en knip ze uit
3. Zoek een leuke pot waar je alle kaartjes kan instoppen. Samen met personen met dementie zelf een pot kiezen, maken en/of versieren is nog beter. Plak er een officiële koffieklets- sticker op en je koffiekletspot is klaar!
4. Bepaal een datum waarop je de koffieklets zal laten doorgaan en zorg voor een mooie uitnodiging. Een sjabloon kan je hier vinden.
5. Zorg voor koffie en een lekker stuk gebak tijdens de koffieklets.
6. Trek elk om beurt een kaartje uit de kletspot en start het gesprek.
7. Vraag toelating om foto’s te nemen, deel ze via sociale media en tag het Expertisecentrum Dementie Paradox (facebook: Expertisecentrum Dementie Paradox, instagram: ecdparadox).
Je kan ook gebruik maken van de hashtags #ecdparadox #echt #benieuwd #degezelligstekoffieklets
Zo maak je jouw organisatie zichtbaar én inspireer je anderen om ook mee te doen.
8. BELANGRIJK! Registreer na de activiteit via dit formulier hoeveel mensen je hebt bereikt . Zo streven we samen naar onze ambitie om minstens 500 mensen te bereiken én maak je kans op het winnen van een verwenpakket. Misschien maak je zelfs kans op ‘de gouden koffiepot’!

 

De actie werd op 19 juli 2022 gelanceerd. Je kan de koffieklets houden wanneer je maar wil. De maand september en zeker werelddag dementie op 21 september is een uitgelezen moment om dit in te plannen. De actie wordt afgesloten op 30 september. Een update van de bereikte mensen kan je volgen via onze sociale media.

Veel plezier en dank je wel voor je bijdrage tot een dementievriendelijke samenleving!

Christian, Annelien, Sabine, Ann

Team Expertisecentrum Dementie Paradox