Terugkomdagen voor referentiepersonen dementie

Terugkomdagen voor referentiepersonen dementie 2021

1. Terugkomdagen dementie, basisreeks:

Concept: vier dagen van 9u30 tot 16u30, telkens in de voormiddag een inhoudelijk gedeelte en in de namiddag intervisie met inbreng casuïstiek rond diverse thema’s. Losse dagen kunnen NIET gevolgd worden.

Programma: vrijdag 07/05, 11/06, 08/10 en 19/11/2021 in Torhout. 

  • Dag 1: “Op zoek naar mijn talent” Wat zijn mijn talenten en hoe kan ik ze inzetten?
  • Dag 2: “Familie, partner in de zorg” Hoe communiceren met (assertieve) families?
  • Dag 3: “Mijn opdracht als referentiepersoon dementie” Omgaan met kansen en (on)mogelijkheden.
  • Dag 4: “Vroegtijdige zorgplanning” Aandachtspunten in het bespreekbaar stellen van VZP.

Praktisch: inschrijven via foton@dementie.be. Inschrijvingsgeld: 250 euro (incl broodjesmaaltijd en hand-outs) te betalen na bevestiging.

Deze basisvormingsreeks is een samenwerking tussen ECD Foton en ECD Sophia en wordt slechts op 1 locatie in de provincie aangeboden. In 2022 gaat de reeks door in Kortrijk. 

2. Terugkomdagen dementie, verdiepende reeks

Concept: 2 dagen van 9u30 tot 16u30, telkens in de voormiddag een inhoudelijk gedeelte en in de namiddag intervisie met inbreng casuïstiek rond diverse thema’s. Losse dagen kunnen gevolgd worden.

Programma:  donderdag 27/05 en 18/11/2021 in de lokalen van Budalys, Dam 2B te Kortrijk. 

  • Dag 1: “Bouwstenen voor goede dementiezorg.” Op deze dag verdiepen we ons in het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg  aan de hand van de 6 bouwstenen van goede dementiezorg. 
  • Dag 2: “Zinvolle dagbesteding voor personen met dementie thuis en in het WZC”. Deze vorming wordt gegeven door Hanne Bossuyt, docente aan de Artevelde hogeschool. 

Praktisch: inschrijven via deze link. Inschrijvingsgeld: 125 euro voor beide dagen, 65 euro voor 1 dag (incl. broodjesmaaltijd en hand-outs) te betalen na bevestiging.