In de kijker

Oproep 'Samen MENS': laureaten bekend

Op 6 juli 2021 maakte minister Beke de namen bekend van de 20 organisaties uit de thuiszorg en de woonzorgcentra die vanaf september mogen instappen in een coachingstraject rond persoonsgerichte zorg (oproep 'Samen MENS'). De oproep past binnen de lijn rond persoonsgerichte zorg die de Vlaamse overheid, samen met de expertisecentra dementie, sinds 2010 uitbouwde.

Lees verder >

De Flieflotterdoos

De Flieflotterdoos helpt mensen met dementie herinneringen op te halen.

Lees verder >

Herinneringswandelingen Ledegem en Rollegem-Kapelle

In het kader van dementievriendelijke gemeente werkten LDC De Kring, WZC Rustenhove, het lokaal bestuur, heemkundige kring Liedengehem en heemkundige kring Rollegem-Kapelle enkele herinneringswandelingen uit.

Lees verder >

Schatten in Vlaamse Dementiezorg, 21/09/21

Lees verder >

Tiende Ontmoetingsdag Jongdementie

Alzheimer Liga Vlaanderen organiseert voor de tiende keer de Ontmoetingsdag Jongdementie voor personen met jongdementie en al hun naasten! Deze tiende editie gaat door op zaterdag 25 september 2021 te Kortrijk.

Lees verder >

Gratis e-learnings bij covid-19

Werk je in deze coronatijden met mensen met dementie en kan je een opfrissing gebruiken? Ben je op zoek naar tips om te communiceren bij dementie? Hoe geef je warme zorg met een mondmasker aan? Op deze drie vragen geven we antwoorden in drie beknopte e-learnings.

Lees verder >

Vakanties voor mantelzorgers en personen met dementie

Personen die leven met dementie moeten alle kansen krijgen om het leven ten volle te leven zoals ze dat willen. Eén van de aspecten daarvan is op vakantie gaan of deelnemen aan een toeristische activiteit. Samen genieten, samen contact maken, ontspannen en de stress van het dagelijkse leven verlichten.

Lees verder >

Psycho-educatiepakket 'Dementie en nu'

Psycho-educatiepakket 'Dementie en nu?' wordt in het voorjaar 2020 aangeboden door CM Zuid-West-Vlaanderen, Samana, WZC Sint Jozef Moorsele en WZC Sint Vincentius Kortrijk.

Lees verder >

Campagne ‘Vergeet dementie, onthou mens’ schiet opnieuw uit de startblokken!

Lees verder >

Extra zorg voor mensen met jongdementie in woonzorgcentra gespreid over Vlaanderen

Minister Vandeurzen trekt meer dan 3 miljoen uit ter ondersteuning van mensen met jongdementie die noodgedwongen naar een woonzorgcentrum moeten verhuizen. Vorige maand trokken verschillende familieleden in de media aan de alarmbel. Met resultaat!

Lees verder >

Brief van Lieve

Een brief van een persoon met dementie. Een tekst over haar lange terugreis...
De brief van Lieve werd geschreven door haar man, gebaseerd op wat Lieve doorheen haar ziekteproces vertelde. De brief werd geschreven in de lente van 2012, zeven jaar na haar diagnose. Lieve overleed in augustus 2015.

Lees verder >

VZPwvl.be dé website rond VZP

Zoek je voor jezelf, je ouder, je partner, je kind naar informatie over vroegtijdige zorgplanning? Wil je graag een informatiesessie bijwonen of zoek je iemand die kan helpen om je eigen VZP-proces vorm te geven?
Zoek je concrete informatie over je rol als professional in het VZP-proces en over hoe je kan samenwerken met andere hulpverleners?

Lees verder >