Cura-B

Het project ‘acCURAte Business in de zorgsector’ of CURA – B, gecoördineerd door de POM West-Vlaanderen, is een Europees Interreg II Zeeën Project dat het ondernemen in de zorgsector wil stimuleren door een brug te slaan tussen vraag en aanbod. Wanneer het aanbod beter aansluit op de vraag komt dit
de ganse zorgsector ten goede. Patners uit Vlaanderen, Zeeland en heet Verenigd Koninkrijk geven dit project samen gestalte.

Binnen het Cura B project werd in West-Vlaanderen een pilot case uitgewerkt betreffende ‘Healing Environment’ met de focus op ‘de invloed van verlichting bij bewoners met dementie’. Verlichting is één van de aspecten die binnen het concept van ‘Healing Environment’ belangrijk zijn, naast architectuur, kleur, geluid, geur,… . Gezien de prognoses van een toenemend aantal personen met dementie focussen ze op deze doelgroep. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat verlichting een belangrijke invloed heeft op het welbevinden van personen met dementie, hun zorgverleners en hun mantelzorgers.

In eerste fase werd een literatuurstudie verricht. In tweede instantie werden verlichtingssystemen ontwikkeld en getest bij bewoners met dementie die verbleven in het WZC Sint – Vincentius te Meulebeke.

Het project liep tot 31/03/2014.

Lees meer: http://www.pomwvl.be/cura-b

cura b