In-Licht

Het praatcafé dementie In-Licht te Hoboken startte in 2016 naar aanleiding van ons project over armoede en dementie. Dankzij de samenwerking van lokale partners gaat In-Licht verder om op een laagdrempelige manier informatie over dementie te delen.

In-Licht heeft er ook een nieuwe partner bij en die zorgt meteen ook voor de nieuwe locatie. Voortaan is iedereen welkom in de bibliotheek van Hoboken in de Kapelstraat 64. Deze bibliotheek heeft ook een EHBD-koffer waarover je hier alles kan lezen.

Inschrijven hoeft niet maar als je graag met jouw groep samenzit, kan je wel hier een tafeltje reserveren of mailen naar orion@dementie.be. Iedereen is welkom in de bibliotheek van Hoboken.

OPGELET:
Op maandag 15 juni was er een praatcafé gepland in de bibliotheek van Hoboken. Omwille van de coronamaatregelen werd deze bijeenkomst afgelast.

Als alternatief bieden we voor u en uw familie een digitaal Praatcafé aan dat plaatsvindt op dezelfde datum, namelijk 15 juni, met een vrij instapmoment tussen 20 en 21 uur. In dit virtuele overleg kan u vragen stellen, ervaringen delen en elkaar terugzien.
Sara Suykens van ECD Orion zal aanwezig zijn om op uw vragen te antwoorden.
Vooraf worden Fien Van Sint Jan, coördinator van het FAZODEM – project dementie bij het Vlaams Apothekers Netwerk en Ilse Smets, apotheker geïnterviewd over de rol van de apotheker bij het ondersteunen van personen met dementie en hun mantelzorgers.
Hiervan wordt een filmpje gemaakt dat u vooraf wordt doorgemaild om al eens te bekijken. Vragen aan de apothekers na het bekijken van het filmpje mag u doorgeven via onderstaand mailadres.
Als u wenst deel te nemen aan dit digitale praatcafé en u wil het filmpje graag ontvangen dan kan u uw contactgegevens en mailadres bezorgen ​aan sara.suykens@dementie.be. U kan ook bellen voor meer info naar Orion, tel. 03 247 03 8​5 of surfen naar www.dementie.be/orionpgn. Uw gegevens worden enkel gebruikt om communicatie te ontvangen over Praatcafé IN-licht.

Groepen kunnen vooraf een tafel reserveren via HO_senioren@stad.antwerpen.be