“Hulpmiddelenkoffer”

MOMENTEEL IS DE HULPMIDDELENKOFFER NIET TE ONTLENEN GEZIEN DEZE HERWERKT WORDT

Wij doen er alles aan om deze koffer snel terug in ontlening te laten gaan. 

 

Hulpmiddelenkoffer

Welke dag zijn we vandaag? Waar heb ik mijn sleutels gelaten? Hoe werkt dit toestel? Heb ik mijn medicatie al ingenomen vandaag? Wanneer komt mijn dochter langs? In welke kast staan de borden? Hoe vind ik ook ‘s nachts de weg naar het toilet? Is het veilig om vader zo lang alleen te laten? Kan ik ervoor zorgen dat moeder rustiger wordt? Geraak ik het huis nog binnen als vader de deur langs de binnenkant op slot heeft gedraaid?

Eenvoudige woningaanpassingen en hulpmiddelen kunnen het leven van personen met dementie en hun mantelzorgers een stuk aangenamer maken. Toch bestaat er niet op elke vraag of elk probleem dat zich stelt een pasklaar antwoord. Bij dementie gaat het om maatwerk.

De hulpmiddelenkoffer bevat hulpmiddelen die een meerwaarde kunnen betekenen in het dagelijks leven van personen met dementie en hun omgeving. In de koffer vind je ook een vragenlijst om na te gaan of een hulpmiddel wenselijk of noodzakelijk is alsook een overzichtsbrochure met informatie over de hulpmiddelen, waar ze te verkrijgen zijn en hoeveel ze ongeveer kosten.

Deze hulpmiddelenkoffer werd samengesteld om mantelzorgers te informeren over bestaande dementie-specifieke hulpmiddelen. Het is echter niet de bedoeling dat de hulpmiddelen die in de koffer zitten ook effectief worden uitgetest door de persoon met dementie in zijn eigen woonomgeving.

Voorwaarden
Professionele hulpverleners in de zorg voor personen met dementie kunnen de hulpmiddelenkoffer ontlenen voor een periode van 1 maand, mits betaling van een kostprijs van € 50 en een waarborg van € 50.

Bij verlies of schade van een of meerdere hulpmiddelen wordt deze kost afgehouden van de waarborg, indien de kosten het bedrag van de waarborg overschrijden, worden deze aangerekend aan de ontlener.

De hulpmiddelenkoffer kan enkel in zijn geheel worden ontleend.