Inloophuis Dementie Mechelen

Een Inloophuis Dementie in Mechelen

Sinds 2016 engageert de stad Mechelen zich om een laagdrempelig ontmoetingshuis te organiseren voor personen met dementie en hun mantelzorgers. De naam van het inloophuis het “ ’t moNUment ” verwijst naar personen met dementie die voornamelijk in het moment, in het nu leven.

Inloophuis Dementie

’t moNUment is een Inloophuis Dementie. Dat wil zeggen dat je tijdens de openingsuren altijd welkom bent. Deze openingsuren vind je terug via deze link. Tijdens de vrije inloopmomenten mag je gewoon langskomen zonder dat je daar vooraf een afspraak voor moet maken. Voor langere wegwijsgesprekken kan je vooraf een afspraak maken.

Informatiepunt

In ’t moNUment kan je altijd terecht om vragen te stellen. Er is altijd iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden of die je doorverwijst naar organisaties of andere hulpverleners die je kunnen verder helpen. Zo zorgen we ervoor dat je snel de weg vindt naar de juiste hulpverlening of dementievriendelijke initiatieven.

Ontmoetingspunt

’t moNUment is ook een ontmoetingsplaats voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Je ontmoet er lotgenoten waarmee je jouw verhaal kan delen of gewoon op een ontspannen manier kan bijpraten.

Uitleenpunt van technologische hulpmiddelen in de thuiszorg

‘t moNUment is tevens een technologische proeftuin met divers demonstraties en vlotte uitleenmogelijkheid. Nieuwe technologische toepassingen kunnen er ervaren worden, zodat mantelzorgers en personen met (jong) dementie kunnen ontdekken welke hulpmiddelen er bestaan en voor hen van toepassing kunnen zijn. Dit alles gebeurt in een huiselijke setting, wat een totaal andere beleving geeft dan “het kiezen van een product in een winkel”.

Meer informatie

Meer informatie vind je op volgende website: ‘t MoNUment – inloophuis dementie – Stad Mechelen

of via Hilde De Weerdt (coördinator) waarvan je hieronder de contactgegevens vindt:

t moNUment (in LDC De Schijf)
Lijsterstraat 2
2800 Mechelen

M: 0477 96 99 37

dementie@mechelen.be

Als regionaal Expertisecentrum Dementie stonden we aan de wieg van dit prachtig stedelijke initiatief en zetelen we mee in de stuurgroepen van het Inloophuis Dementie ‘t moNUment en Dementievriendelijk Mechelen. We ondersteunen hierbij de coördinator, de zorgvrijwilligers en de professionele hulpverleners. Dit doen we via overleg, coaching, intervisie en opleiding.