E-learning jongdementie in de thuissituatie

E-learning jongdementie in de thuissituatie

Op 25/11/2022 lanceren de expertisecentra dementie in Vlaanderen en Brussel met de steun van Alzheimer Liga Vlaanderen een nieuwe e-learning: Jongdementie. Handvatten in de praktijk voor mantelzorgers.

Mantelzorgers en mensen met dementie zitten vaak met vele vragen: Ik maak me zorgen, wat nu? Is jongdementie erfelijk? Hoe combineer ik dit met mijn werk? Hoe vullen we de dag zinvol in? Waar kan ik terecht? Dit zijn maar een paar van in totaal 10 vragen waar de online module over jongdementie een antwoord op tracht te formuleren. Sara Vandenwyngaerden (regionaal expertisecentrum dementie Memo), Anouck de Bruijn (regionaal expertisecentrum dementie Orion i.s.m. PGN) en Expertisecentrum Dementie Vlaanderen werkten deze e-learning in eerste plaats uit voor partners, kinderen, broers, zussen, ouders, andere familieleden, vrienden en kennissen van iemand die de diagnose jongdementie kreeg. Maar ook iemand met jongdementie en professionals kunnen de e-learning doorlopen en er en heleboel informatie uithalen.

Deze module bestaat uit drie delen en heeft als doel je als mantelzorger handvatten te bieden in het ondersteunen van en zorgen voor een familielid of kennis met jongdementie in de thuissituatie. Daarnaast is er ook aandacht voor jou! Deze e-learning laat je namelijk ook even stilstaan bij het goed zorg dragen voor jezelf.

Het is een uitgebreide e-learning, die zeer rijk gevuld is met informatie en adviezen. Maar laat dit je niet afschrikken, je kan ieder deel op je eigen tempo doorlopen. Je hoeft ook niet alles in één keer te bekijken: je kan starten en pauzeren waar en wanneer je maar wil.

Tip: Je kan de hele module ook afdrukken zodat je op papier alles rustig en op jouw tempo kan (na)lezen.

Als je de drie delen doorlopen hebt,

  • heb je een duidelijker beeld van wat jongdementie is en wat de gevolgen hiervan zijn;
  • krijg je antwoord op de meest voorkomende vragen rond jongdementie;
  • heb je even tijd gemaakt om stil te staan bij goed zorg dragen voor jezelf.

Bekijk hier een korte video die je wat meer informatie geeft over deze e-learning.

 

 

Ben je benieuwd naar deze e-learning? Dan kan je de e-learning via deze link aankopen. De kostprijs van de e-learning (+ downloadbare hand-outs en deelname attest) bedraagt 20 euro.

Vragen? Contacteer ons op opleiding@dementie.be.

 

Deze e-learning is een product van:

 

Met steun van: