Actueel

Omgevingszorg in de thuiszorg

ProjectenBinnen het project 'omgevingszorg in de thuiszorg' wensen we een laagdrempelige toegankelijkheid van dementie-specifieke hulpmiddelen en domotica te stimuleren alsook het ergotherapeutisch advies aan huis voor personen met dementie verder bekend te maken.

Lees verder >

Dementievriendelijke apotheek in Kortrijk

ProjectenDe Westvlaamse Apothekersvereniging en ECD's Foton en Sophia beslisten om in 2017 aan de slag te gaan met 2 kleine proefprojecten. In Sint-Kruis (Brugge) en Kortrijk zullen telkens een 10-tal apothekers de FAZODEM-kaft uittesten gedurende 6 maanden en hierbij hun feedback geven.

Lees verder >

De Alzheimer Code

Projecten'De Alzheimer Code' is een sociaal en cultureel initiatief dat pleit voor een respectvol en genuanceerd beeld over mensen met dementie en dat een riem onder het hart steekt van wie mensen met dementie bijstaat, begeleidt en verzorgt. In september - november 2017 loopt in Vlaanderen en Brussel de tweede editie van dit sensibiliserend project.

Lees verder >

Psycho-educatiepakket 'Dementie en nu' in Roeselare

In de kijkerOp 17 oktober 2017 gaat het psycho-educatiepakket 'Dementie en nu' van start te Roeselare.

Lees verder >

Werelddag dementie 2017 Roeselare

ProjectenDe WHO riep 21 september uit als Werelddag Dementie. Deze Nationale Werelddag wordt elk jaar georganiseerd in de schoot van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw en dit telkens in een andere provincie. Dit jaar is West-Vlaanderen aan de beurt en gaat het evenement door in Roeselare. De creativiteit en de werkkracht van de West-Vlaamse partners doen de editie van 2017 alvast uitgroeien tot een dementieweek!

Lees verder >