Actueel

banner20161221_sddementie

Studiedag: Zekerheid voor mensen met dementie

In de kijkerPolitea presenteert i.s.m. ECD Vlaanderen, SEL Zuid-West-Vlaanderen en ECD Sophia de studiedag plaats 'Zekerheid voor mensen met dementie. Hoe de politie kan helpen.' Met o.a. Alain Remue en Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

Lees verder >
fietsen-hres-met-logo

Buddywerkingen voor personen met jongdementie

Wegwijs in dementieIn de regio Zuid West-Vlaanderen zijn er twee buddywerkingen actief voor personen met jongdementie. Er is de mooie werking van Het Ventiel vzw (regio Kortrijk-Ingelmunster-Izegem), en de soortgelijke buddywerking De Fonkel voor mensen met jongdementie uit de Zuidelijke Westhoek.

Lees verder >
2016-move-for-dementia_lr-003

Dementievriendelijk Kortrijk: For Dementia

ProjectenDementievriendelijk Kortrijk programmeerde dit najaar tal activiteiten! Zoals gratis wandeltochten, een beweegweek en een dansevent in de Schouwburg.

Lees verder >
affiche_doede_doze4-versielien.indd

AHA project: D'oede Doze

Projecten'AHA' De creatie van een 'toolkit' die de gebruiker laat beleven wat het betekent 'oud' te worden en wat het betekent te leven met dementie. Het educatief pakket bestaat uit een toolbox met simulatiemateriaal en een educatieve website.

Lees verder >
Logo_Sophia_300

Terugkomdagen voor referentiepersonen dementie

VormingenVoor referentiepersonen dementie uit de provincie West-Vlaanderen organiseren we terugkomdagen dementie. Referentiepersonen kunnen na het volgen van de eerste reeks, bestaande uit vier dagen, zich inschrijven voor een verdiepende reeks (2 dagen).

Lees verder >