Actueel

Werelddag dementie 2017 Roeselare

ProjectenDe WHO riep 21 september uit als Werelddag Dementie. Deze Nationale Werelddag wordt elk jaar georganiseerd in de schoot van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw en dit telkens in een andere provincie. Dit jaar is West-Vlaanderen aan de beurt en gaat het evenement door in Roeselare. De creativiteit en de werkkracht van de West-Vlaamse partners doen de editie van 2017 alvast uitgroeien tot een dementieweek!

Lees verder >

Buddywerkingen voor personen met jongdementie

Wegwijs in dementieIn de regio Zuid West-Vlaanderen zijn er twee buddywerkingen actief voor personen met jongdementie. Er is de mooie werking van Het Ventiel vzw (regio Kortrijk-Ingelmunster-Izegem), en de soortgelijke buddywerking De Fonkel voor mensen met jongdementie uit de Zuidelijke Westhoek.

Lees verder >

Dementievriendelijk Kortrijk: For Dementia

ProjectenDementievriendelijk Kortrijk programmeerde dit najaar tal activiteiten! Zoals gratis wandeltochten, een beweegweek en een dansevent in de Schouwburg.

Lees verder >

AHA project: D'oede Doze

Projecten'AHA' De creatie van een 'toolkit' die de gebruiker laat beleven wat het betekent 'oud' te worden en wat het betekent te leven met dementie. Het educatief pakket bestaat uit een toolbox met simulatiemateriaal en een educatieve website.

Lees verder >

Terugkomdagen voor referentiepersonen dementie

VormingenVoor referentiepersonen dementie uit de provincie West-Vlaanderen organiseren we terugkomdagen dementie. Referentiepersonen kunnen na het volgen van de eerste reeks, bestaande uit vier dagen, zich inschrijven voor een verdiepende reeks (2 dagen).

Lees verder >