Actueel

Dementievriendelijke apotheek in Kortrijk

ProjectenDe Westvlaamse Apothekersvereniging en ECD's Foton en Sophia beslisten om in 2017 aan de slag te gaan met 2 kleine proefprojecten. In Sint-Kruis (Brugge) en Kortrijk zullen telkens een 10-tal apothekers de FAZODEM-kaft uittesten gedurende 6 maanden en hierbij hun feedback geven.

Lees verder >

De Alzheimer Code

Projecten'De Alzheimer Code' is een sociaal en cultureel initiatief dat pleit voor een respectvol en genuanceerd beeld over mensen met dementie en dat een riem onder het hart steekt van wie mensen met dementie bijstaat, begeleidt en verzorgt. In september - november 2017 loopt in Vlaanderen en Brussel de tweede editie van dit sensibiliserend project.

Lees verder >

Werelddag dementie 2017 Roeselare

ProjectenDe WHO riep 21 september uit als Werelddag Dementie. Deze Nationale Werelddag wordt elk jaar georganiseerd in de schoot van Alzheimer Liga Vlaanderen vzw en dit telkens in een andere provincie. Dit jaar is West-Vlaanderen aan de beurt en gaat het evenement door in Roeselare. De creativiteit en de werkkracht van de West-Vlaamse partners doen de editie van 2017 alvast uitgroeien tot een dementieweek!

Lees verder >

Dementievriendelijk Kortrijk: For Dementia

ProjectenDementievriendelijk Kortrijk programmeert op dinsdag 4 juli de wandeling 'Kortrijk Verrast'. Dit is een gezellige rolstoel- en dementievriendelijke wandeling met onderweg leuke verrassingen.

Lees verder >

AHA project: D'oede Doze

Projecten'AHA' De creatie van een 'toolkit' die de gebruiker laat beleven wat het betekent 'oud' te worden en wat het betekent te leven met dementie. Het educatief pakket bestaat uit een toolbox met simulatiemateriaal en een educatieve website.

Lees verder >