Alle berichten

Vermissingsfiche zit standaard in Gele Doos

De komende maanden doet de Gele Doos zijn intrede in Zuid-West-Vlaanderen. Het gaat concreet om de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke en Zwevegem. In de Gele Doos worden belangrijke medische, persoonlijke en contactgegevens bewaard. Zo kunnenn hulpverleners bij een interventie snel cruciale informatie krijgen. In een eerste fase krijgen 80-plussers de mogelijkheid om gratis een Gele Doos aan te vragen in hun gemeente.

Lees verder >

Omgevingszorg in de thuiszorg

Binnen het project 'omgevingszorg in de thuiszorg' wensen we een laagdrempelige toegankelijkheid van dementie-specifieke hulpmiddelen en domotica te stimuleren alsook het ergotherapeutisch advies aan huis voor personen met dementie verder bekend te maken.

Lees verder >

Dementie in het onderwijs

Verteltas dementie, een laagdrempelig pakket voor kinderen van het 3de t.e.m. het 6de leerjaar.

Lees verder >

Thuiszorgbeurs dementie 13/11/2021

Op zaterdag 13 november 2021 organiseren Praatcafé dementie Kortrijk, Expertisecentrum dementie Sophia en Stad Kortrijk voor de 2de keer een thuiszorgbeurs dementie. Deze gaat door van 13u30 tot 18u in OC De Vonke te Heule.

Lees verder >

Dementievriendelijke gemeenten

MEMORANDUM
Mensen met dementie maken normaal deel uit van de samenleving en 70% van hen woont thuis. Lokale overheden zijn mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van leven van hun burgers. Daarom stelden de expertisecentra dementie en de Alzheimer Liga Vlaanderen een memorandum op richting lokale verkiezingen.

Lees verder >

Terugkomdagen voor referentiepersonen dementie

Voor referentiepersonen dementie uit de provincie West-Vlaanderen organiseren we terugkomdagen dementie. Referentiepersonen kunnen na het volgen van de eerste reeks, bestaande uit vier dagen, zich inschrijven voor een verdiepende reeks (2 dagen).

Lees verder >