Contact
ORION   -   PGN

Actueel

OverlegPlatform Dementie Mechelen op 27/04/17

OverlegPlatform DementieZorgverleners van personen met dementie uit de zorgregio Mechelen zijn van harte welkom op het overlegplatform dementie Mechelen. Tijdens dit overleg komen aantal disciplines aan het woord die tijdens voorgaande samenkomsten nog weinig aanbod kwamen, waaronder de huisarts, de apotheker, de kinesist, de logopedist en de ergotherapeut. Ze geven elk vanuit hun eigen discipline een korte uiteenzetting over hoe zij omgaan met personen met dementie.

Lees verder >

In-Licht

PraatcafésHet praatcafé dementie In-Licht te Hoboken doet verder in 2017! Ze verwelkomen een nieuwe partner en meteen ook een nieuwe locatie. De bijeenkomsten zullen doorgaan in de bibliotheek van Hoboken. Wist je ook dat deze bibliotheek een EHBD-koffer uitleent! Een Eerste-Hulp-Bij-Dementie-koffer geeft informatie over dementie voor het ganse gezin.

Lees verder >

Voelschorten

VormingenWorkshop voelschorten Voelschorten, voeldekens, voelkussens, voelwanden, voelsokken,...tal van voelmateriaal dat gebruikt kan worden bij personen met (ver) gevorderde dementie. Waarom bieden we hen deze zintuiglijke prikkels aan? Wat is de meerwaarde van deze methodiek? Tijdens de workshop gaan we dieper in op het belang van de ' juiste prikkels voor de juiste persoon'.

Lees verder >

Armoede en Dementie

Armoede en Dementie, dubbel pech? Op 29 november 2016 brachten we op het symposium Armoede en Dementie onze resultaten van het tweejarige project met de vereniging PSC Open Huis en Centrum Kauwenberg. Kon je niet aanwezig zijn? Heb je interesse in het dossier en DVD? Wil je graag een vorming volgen over armoede en dementie?

Lees verder >

Samendrie

Samendrie verbindt geëngageerde mensen zonder dementie met mensen met jongdementie in de provincie Antwerpen. Gezellig en gewoon samen dingen doen, daar is het hen echt om te doen.

Lees verder >