Contact
ORION   -   PGN

Actueel

vacature: Coördinator expertisecentrum dementie Orion

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en vertegenwoordiging van het expertisecentrum. Samen met je medewerkers bouw je inhoudelijke expertise inzake dementie op en geef je advies, vorming en coaching aan organisaties, zorgverleners en mantelzorgers.

Lees verder >

Armoede en Dementie

Armoede en Dementie, dubbel pech? Op 29 november 2016 brachten we op het symposium Armoede en Dementie onze resultaten van het tweejarige project met de vereniging PSC Open Huis en Centrum Kauwenberg. Kon je niet aanwezig zijn? Heb je interesse in het dossier en DVD? Wil je graag een vorming volgen over armoede en dementie?

Lees verder >

Praatcafés dementie voorjaar 2020

Praatcafés dementieDementie komt niet alleen. Personen met dementie, familieleden en mantelzorgers hebben vaak vele vragen en kampen met diverse gevoelens: verwarring, onrust, moeheid, onmacht, Een praatcafé dementie wil ...

Lees verder >

Praatcafé dementie Pallieterland

Na 15 jaar slaat praatcafé dementie Lier zijn vleugels uit naar de omringende gemeenten.  Het initiatief heet voortaan Praatcafé dementie Pallieterland. Voor deze jubileumeditie en overgang spreekt Prof. dr. em. Manu Keirse, rouwspecialist en klinisch psycholoog. Hij geeft toelichting omtrent het ‘levend verlies’ bij dementie en hoe ermee om te gaan. Het praatcafé vindt plaats op di. 21 januari om 19u30 in het WZC Paradijs, Transvaalstraat 44 te Lier. Iedereen welkom. Inkom gratis!

Lees verder >

Week van Dementie in Lier

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie op 21 september slagen heel wat zorgvoorzieningen de handen in mekaar om dementie in een ander daglicht te zetten wars van het gangbare uitsluitend negatieve beeld en bespreekbaar te maken met drie boeiende activiteiten. Een overzicht van het gepland aanbod:

Lees verder >