Contact
ORION   -   PGN

Actueel

Terugkomdagen Referentiepersonen Dementie

Wijzigingen terugkomdagen 2020 voor Referentiepersonen Dementie. Doelgroep : Voor alle referentiepersonen dementie zowel uit de thuiszorg als residentiële zorg

Lees verder >

In-Licht

Het praatcafé dementie In-Licht te Hoboken doet verder in 2020. De bijeenkomsten gaan door in de bibliotheek van Hoboken. Wist je ook dat deze bibliotheek een EHBD-koffer uitleent! Een Eerste-Hulp-Bij-Dementie-koffer geeft informatie over dementie voor het ganse gezin.

Lees verder >

Virtueel praatcafé dementie Mechelen een onverhoopt succes

Op 25 mei vond het eerste virtuele praatcafé dementie plaats in Mechelen. Het kon meteen rekenen op veel belangstelling. De initiatiefnemer, Hilde De Weerdt van het inloophuis dementie ’t moNUment in Mechelen, is uiterst tevreden met dit proefstuk. 31 aanwezigen luisterden en keken geboeid naar ...

Lees verder >

Opleidingen, vormingen en trainingen worden voorlopig tot 31 mei uitgesteld

Net als jullie volgen wij de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Het is voorlopig nog niet verantwoord om grotere groepen van mensen te laten samenkomen in een beperkte ruimte tenzij 'social distance' wordt gerespecteerd en/of mondmaskers worden gedragen.

Lees verder >

Posters als communicatiewijzers 'omgaan met dementie in tijden van Covid-19'

Het ziet er naar uit dat het einde van de tunnel van deze bizarre corona-tijden helaas nog niet onmiddellijk in zicht is. Om kwaliteitsvolle zorg voor personen met dementie te kunnen blijven garanderen én om het vol te houden, is het nuttig om enkele raadgevingen in acht te nemen.

Lees verder >