Alle berichten

Orion verwelkomt Maite Mallentjer!

Vanaf 1 februari verwelkomen we Maite Mallentjer als nieuwe vormingsmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie in Antwerpen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Programmatie Familiegroepen (Jong)Dementie en Praatcafés Dementie Provincie Antwerpen 2023

Ontdek via 'Lees verder' de nieuwe brochure met de programmatie van de Familiegroepen Dementie en Jongdementie & de Praatcafés Dementie in provincie Antwerpen 2023!

Lees verder >

Programma terugkomdagen Referentiepersonen Dementie 2023

Ben jij Referentiepersoon Dementie binnen provincie Antwerpen? Ook in 2023 staan er weer erg boeiende thema's op de agenda van de Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en inschrijvingslink.

Lees verder >

Opleiding tot maaltijdcoach dementie voorjaar 2023

Een verzorgde, aangepaste en overdachte begeleiding bij maaltijden heeft een onmiskenbare impact op de kwaliteit van leven van personen met dementie. Het verbeteren van deze (zorg)momenten is daarom een belangrijk aandachtspunt in elke organisatie. Maaltijdcoachen dementie dragen daartoe bij. ECD Paradox en ECD Orion ism PGN voorzien dit voorjaar in een 3,5-daagse opleiding te Mechelen. Voor meer informatie en inschrijvingen klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Terugblik: Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in 2022

In 2022 organiseerden we samen met Expertisecentrum Dementie Tandem 4 boeiende terugkomdagen voor afgestudeerde Referentiepersonen Dementie. We blikken hier positief op terug! Klik op 'Lees verder' voor deze fijne terugblik.

Lees verder >

Nieuwe Familiegroep Dementie!

Vanaf januari 2023 is er een nieuwe Familiegroep Dementie: Aartselaar. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Overleg Platform Dementie 2022

Op 18/10 organiseerden we een Overleg Platform Dementie (OPD) op campus Drie Eiken (UA). We mochten een 80-tal deelnemers verwelkomen! Klik op 'Lees verder' voor een verslag van deze boeiende namiddag.

Lees verder >

Dementievriendelijk Heist-op-den-Berg zet kaartjes voor handelaars in de kijker

Op de dag van de klant, 1 oktober, brengen we samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Alzheimerliga Vlaanderen en WZH Ten Kerselaere onze kaartjes onder de aandacht met enkele praktische tips voor handelaars hoe je omgaat met personen met dementie die in je handelszaak komen.

Lees verder >

Stadsmuseum Lier geeft dementievriendelijke rondleidingen

Op Werelddag Alzheimer 2022 start het stadsmuseum van Lier met rondleidingen voor mensen met dementie. Zo kan onder meer de geschiedenis van de stad ontdekt worden. Maar er kan ook verwijld worden bij de talloze kunstwerken die het museum rijk is. Ga naar lees verder voor bijkomende en praktische informatie.

Lees verder >

Overleg Platform Dementie 2022

Op 18 oktober 2022 organiseren we een nieuw Overleg Platform Dementie met als thema: 'Dementie en vermissing'. Interesse? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Overzicht Praatcafés Dementie september 2022

Ben jij mantelzorger van een persoon met dementie en ben je benieuwd welke thema's er deze maand op de agenda staan in de Praatcafés Dementie? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Welkom Malika!

Ben jij benieuwd naar onze nieuwe collega Malika? Klik dan op 'Lees verder'.

Lees verder >

Word jij onze nieuwe collega?

Hé! Ben jij geboeid door dementie? Sta jij te popelen om je te verdiepen in de laatste nieuwe inzichten rond dementie? Ben jij een krak in het bedenken en uitwerken van ideeën, concepten en tools? Word jij enthousiast van projectwerk? Schrikt netwerken met andere organisaties en partners jou niet af? Deel jij graag je kennis en ervaring met anderen? Werk jij graag in een gemotiveerd team met een positieve vibe? “Check check check?” Dan zoeken we jou!

Lees verder >

Twee voor de prijs van één: nieuwe campagne plaatst hersengezondheid in de kijker

Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Daarom lanceren de expertisecentra dementie op maandag 9 mei de campagne '2 voor de prijs van 1': wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

'Restaurant Misverstand' zet jongdementie op de kaart

In de loop van maart startte het eerste seizoen van 'Restaurant Misverstand' in Vlaanderen. Anouck de Bruijn, coördinator van ons regionaal expertisecentrum dementie Orion ism PGN, zorgt voor begeleiding en ondersteuning van het hele team en voor de gevatte duiding tijdens het programma.

Lees verder >

Inspiratiedag Inloophuis Dementie op 10 juni te Mechelen

Heb je ervaring of zelf plannen voor het oprichten van een inloophuis dementie? Dan ben je van harte welkom op een boeiende denkdag die ingericht wordt door het 't moNUment te Mechelen. Je vindt hierover alle informatie door te klikken op lees verder

Lees verder >

Werk jij mee aan een onderzoek over de intimiteitsbeleving van vrouwen ouder dan vijftig met een partner met een vorm van dementie?

Julie Bogaerts, studente aan de interuniversitaire masteropleiding Gender en Diversiteit, is op zoek naar participanten voor haar masterproef, dat kadert in een breder etnografisch onderzoeksproject naar intimiteit op latere leeftijd. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Studenten uit de BanaBa opleiding in het zorgmanagement (Vives Health Care School) organiseren webinar 'Rouwverwerking bij zorgverleners'

Op dinsdag 15 maart van 19u tot 21 organiseert Vives Health Care School een webinar die gaat over rouwen bij zorgverleners: "Hoe gaat het écht met jou?" Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en voor inschrijvingen.

Lees verder >

Gezocht: personen met dementie die mee willen werken aan een Europees project!

Het Europees project Certification D is op zoek naar gemotiveerde deelnemers om een of meerdere producten gratis te testen voor 2 maanden.

Lees verder >

Werk jij mee aan een website over vroegtijdige zorgplanning voor mensen met dementie en hun families?

Wil jij meehelpen bij het gebruiksvriendelijk maken van een website voor mensen met dementie en hun families? Klik op 'Lees verder' om hieraan mee te werken!

Lees verder >