Alle berichten

Frieda's Candle Day vzw

Ook dit jaar wordt het prachtige "Frieda's Candle Day" georganiseerd! Wij houden alvast ontzettend warme herinneringen over aan vorig jaar dus kijken alvast uit naar deze nieuwe editie. Alle informatie vind je terug wanneer je klikt op 'Lees verder'.

Lees verder >

Oproep: Deelnemers gezocht voor onderzoek naar uitdagingen tijdens ontbijt voor mensen met jongdementie

Het project 'Autonomous' focust op het bieden van hulp aan mensen met jongdementie of een vroege fase van dementie tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten in huis door middel van slimme technologie (op smartwatches en smartphones). De onderzoekers zijn op zoek naar mensen met jongdementie die thuis wonen om bij hen in de maanden oktober en/of november 2023 interviews en observaties af te nemen over de hulpmiddelen die ze momenteel gebruiken tijdens het ontbijt. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Insitu aanbod 2024 Sociaal Fonds Ouderenzorg is gekend!

Insitu aanbod 2024 van het Sociaal Fonds Ouderenzorg bekend! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Kempens Diamantcentrum Nijlen organiseert dementievriendelijke rondleidingen

Op woensdag 6 september organiseert het Kempens diamantcentrum in samenwerking met Dementievriendelijk Nijlen, een initiatief van Lokaal bestuur Nijlen, de eerste rondleiding voor alle personen met dementie en hun mantelzorger die nog thuis wonen. Een absolute aanrader!
Meer informatie klik op lees verder...

Lees verder >

Vormingen open aanbod

Lees verder >

Inloophuis Dementie in Antwerpen

Nieuw: Inloophuis Dementie in Antwerpen opent zijn deuren in september!

Lees verder >

Inspirerend: uiteenzetting door Prof. Dr. M. Vandenbulcke voor artsen en hulpverleners in Mechelen

Inspirerend voorbeeld van kennisdeling en netwerking door professionele hulpverleners in Mechelen. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Nu. En dan?

"Nu. En dan?" is een interactieve voorstelling van de Belgische Improvisatieliga die de verschillende aspecten in de zorg voor personen met dementie belicht. Op een indringende maar tevens af en toe humoristische wijze verwerken de acteurs de suggesties van het publiek mee in hun toneelspel. Een aanrader om met mantelzorgers/zorgverleners op een andere manier vragen over hoe om te gaan met personen met dementie bespreekbaar te maken. Eveneens geschikt voor praatcafés dementie. Voor meer informatie en reservatie klik op lees verder.

Lees verder >

VOLZET: vormingsnamiddag "Natuurlijk heeft dit zin"

Werk je in een WZC en ben je op zoek naar zinvolle dagbesteding voor personen met dementie? Het expertisecentrum dementie Orion ism PGN organiseert op 6 juni een boeiende vormingsnamiddag met Maite Mallentjer als spreker! Je hoeft dus niet te wachten tot we in jouw organisatie een vorming komen geven, je kan je nu individueel inschrijven in dit open aanbod. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie of om jezelf in te schrijven.

Lees verder >

Gezocht: personen met dementie en/of hun naasten voor testing website

Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Gent en KULeuven zijn op zoek naar personen met dementie en/of hun naasten, die een website rond vroegtijdige zorgplanning willen testen. Help jij graag mee? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Orion verwelkomt Maite Mallentjer!

Vanaf 1 februari verwelkomen we Maite Mallentjer als nieuwe vormingsmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie in Antwerpen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Programmatie Familiegroepen (Jong)Dementie en Praatcafés Dementie Provincie Antwerpen 2023

Ontdek via 'Lees verder' de nieuwe brochure met de programmatie van de Familiegroepen Dementie en Jongdementie & de Praatcafés Dementie in provincie Antwerpen 2023!

Lees verder >

Programma terugkomdagen Referentiepersonen Dementie 2023

Ben jij Referentiepersoon Dementie binnen provincie Antwerpen? Ook in 2023 staan er weer erg boeiende thema's op de agenda van de Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en inschrijvingslink.

Lees verder >

Terugblik: Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in 2022

In 2022 organiseerden we samen met Expertisecentrum Dementie Tandem 4 boeiende terugkomdagen voor afgestudeerde Referentiepersonen Dementie. We blikken hier positief op terug! Klik op 'Lees verder' voor deze fijne terugblik.

Lees verder >

Nieuwe Familiegroep Dementie!

Vanaf januari 2023 is er een nieuwe Familiegroep Dementie: Aartselaar. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Overleg Platform Dementie 2022

Op 18/10 organiseerden we een Overleg Platform Dementie (OPD) op campus Drie Eiken (UA). We mochten een 80-tal deelnemers verwelkomen! Klik op 'Lees verder' voor een verslag van deze boeiende namiddag.

Lees verder >

Dementievriendelijk Heist-op-den-Berg zet kaartjes voor handelaars in de kijker

Op de dag van de klant, 1 oktober, brengen we samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Alzheimerliga Vlaanderen en WZH Ten Kerselaere onze kaartjes onder de aandacht met enkele praktische tips voor handelaars hoe je omgaat met personen met dementie die in je handelszaak komen.

Lees verder >

Stadsmuseum Lier geeft dementievriendelijke rondleidingen

Op Werelddag Alzheimer 2022 start het stadsmuseum van Lier met rondleidingen voor mensen met dementie. Zo kan onder meer de geschiedenis van de stad ontdekt worden. Maar er kan ook verwijld worden bij de talloze kunstwerken die het museum rijk is. Ga naar lees verder voor bijkomende en praktische informatie.

Lees verder >

Overzicht Praatcafés Dementie september 2022

Ben jij mantelzorger van een persoon met dementie en ben je benieuwd welke thema's er deze maand op de agenda staan in de Praatcafés Dementie? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Welkom Malika!

Ben jij benieuwd naar onze nieuwe collega Malika? Klik dan op 'Lees verder'.

Lees verder >