Alle berichten

Annulatie psycho-educatiepakket te Mortsel (startdatum 23/04/2021)

Annulatie psycho-educatiepakket in Mortsel april 2021: klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Virtueel praatcafé dementie Pallieterland maakt vermissing van personen met dementie bespreekbaar

Wanneer door dementie de oriëntatie bij de persoon vermindert, kan het gebeuren dat iemand zijn weg niet meer terugvindt en op zoek gaat naar nog gekende herkenningspunten. Zelfs ondanks alle zorgvuldig genomen maatregelen kunnen zich toch (onrustwekkende) vermissingen voordoen. Dat is niemand zijn fout. Wat dit gedrag kenmerkt en hoe te werk gaan bij vermissing, krijg je te horen van experten en politie. Voor inschrijvingen en programma lees verder

Lees verder >

Studienamiddag Palliatieve zorg en dementie op 1 juni 2021 van 13u tot 16u30

" Palliatieve zorg voor mensen met dementie, liever vandaag dan morgen! " Een warm aanbevolen studienamiddag voor alle professionele zorgverleners van personen met dementie.
Lees verder voor programma en inschrijving ....

Lees verder >

Nieuwe oproep persoonsgerichte zorg: "Samen MENS. De referentie voor goede zorg voor mensen met dementie."

Werk jij in een organisatie uit de thuiszorg of residentiële zorg voor personen met dementie? Dan is dit mogelijk iets voor jullie! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie over deze oproep vanuit de Vlaamse Overheid.

Lees verder >

Extra inspiratiedag voor Referentiepersonen Dementie

Ben jij een referentiepersoon dementie de provincie Antwerpen? Dan is dit iets voor jou!

Lees verder >

Cursus voor mantelzorgers 'Dementie en nU' gratis in Mechelen

Vanaf maart 2021 wordt het Psycho-educatiepakket ‘Dementie en nU’ opnieuw gratis aangeboden in Mechelen. De begeleiding van de cursus is in handen van de coördinator van 't moNUment, het Inloophuis Dementie te Mechelen.

Lees verder >

Vlaamse Lotgenotengroep Frontotemporale Dementie

Heeft jouw naaste frontotemporaal dementie of vermoed je frontotemporaal dementie bij jouw naaste? Heb je behoefte aan contact met andere mantelzorgers, die betrokken zijn bij personen met frontotemporaaldementie? Hier vind je het nieuwe programma van de Vlaamse Lotgenotengroep Frontotemporale Dementie. Klik op 'Lees verder' voor het aanbod van 2021.

Lees verder >

Psycho-educatiereeks voor mantelzorgers van personen met dementie

Ben jij een mantelzorger die thuis of daarbuiten zorgt voor een persoon met (jong)dementie? Hoe lukt het jou om te zorgen voor de persoon met dementie én toch ook voor jezelf? Mogelijk ben je wel geïnteresseerd in deze reeks van het psycho-educatiepakket Dementie en nu! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Gratis webinar op 15 maart van 19u30 tot 20u30: Langer thuis met dementie

Tijdens het webinar krijg je antwoorden over strategieën om langer thuis wonen mogelijk te maken, zoals hulpmiddelen, tips voor dagbesteding, het omgaan met veranderend gedrag en het geven van vrijheid op een veilige en verantwoorde manier.

Lees verder >

Zomerkamp 2021

Van 13 tot en met 16 augustus organiseren het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen een zomerkamp voor kinderen met een mama of papa met jongdementie. Voor meer informatie, klik op lees verder.

Lees verder >

In de kijker: Workshop ‘Rouw- en verliesverwerking Aan de slag met De Verlieskoffer’

Om samen in gesprek te gaan met zorgprofessionals of mantelzorgers over rouw en verlies bij dementie ontwikkelde we de workshop ‘Rouw– en verliesverwerking: “Aan de slag met De Verlieskoffer”. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie!

Lees verder >

Terugkomdagen Referentiepersonen Dementie 2021

Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in 2021! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Nieuwe reeks "Dementie en nu" te Lier

Eind januari start in het Heilig Hartziekenhuis te Lier een nieuwe reeks dementie-en-nu voor mantelzorgers van personen met dementie.
Binnen dit psycho-educatiepakket biedt een psychologe van het ziekenhuis aan een vaste groep van ongeveer 8 mantelzorgers verschillende thema’s aan die relevant zijn bij het zorgen voor een persoon met dementie. De informatie, handvatten maar ook het lotgenotencontact die in de sessies aan bod komen worden als erg helpend ervaren.

Lees verder >

Maak kennis met het YouTube kanaal van ECD Orion ism PGN

Via dit kanaal houden we jullie graag op de hoogte van onze nieuwigheden, wat ons bezighoudt of geven we informatie mee.

Lees verder >

"Vlotter" in Boom verhuurt de Tovertafel

Indien je nog op zoek bent naar een gezellig en actief spelmoment met de bewoners met dementie, dan biedt het maatwerkbedrijf "Vlotter cv" misschien een oplossing. Ze bieden - buiten hun eigen regio - de komende maanden de Tovertafel van Active Cues aan tegen huurprijs. Service en spellen zijn inbegrepen. Lees verder voor de praktische voorwaarden.

Lees verder >

Workshop 'Rouw- en verliesverwerking: Aan de slag met De Verlieskoffer'

Om samen met zorgprofessionals of mantelzorgers in gesprek te gaan over rouw en verlies bij dementie werkte het Regionaal Expertisecentrum Dementie Orion i.s.m. PGN de workshop ‘Rouw– en verliesverwerking: “Aan de slag met De Verlieskoffer” uit.
Wens je hierover meer informatie? Klik hieronder op 'Lees verder'.

Lees verder >

"De verlieskoffer": een tool voor personen met dementie, mantelzorgers, familieleden en professionele hulpverleners

De regionale expertisecentra dementie Tandem en Orion ism PGN ontwikkelden “De Verlieskoffer”. Deze bevat verschillende methodieken om rouw en verlies op een toegankelijke manier bespreekbaar te maken bij zowel personeel als bewoners, mantelzorgers en familieleden. Voor meer informatie of voor het uitlenen van "De verlieskoffer", klik hieronder op 'Lees verder'.

Lees verder >

Actuele coronamaatregelen in klare taal

Open School Kortrijk-Roeselare, een centrum voor basiseducatie, creëerde een handig overzicht van de huidige coronamaatregelen. Dit overzicht vormt een handig en duidelijk instrument voor iedereen, die zelf de actuele maatregelen wil nalezen of er binnen de eigen organisatie over wil communiceren.

Lees verder >

Als papa of mama jongdementie heeft

“Ik denk dat ik toch anders opgroei dan de andere kinderen van mijn leeftijd.”

Het is een uitspraak die we vaak horen van kinderen met een mama of papa met dementie. Want dementie treft het volledige gezin.
Lees meer en bekijk het filmpje, waarin negen kinderen en jongeren getuigen over hun ervaringen, door hieronder op 'Lees verder' te klikken.

Lees verder >

Virtueel praatcafé Noorderlicht

Praatcafé Dementie Noorderlicht organiseert een virtueel praatcafé op 17 november 2020 om 19u30. Voor meer informatie klik je hieronder op 'Lees verder'.

Lees verder >