Alle berichten

Dementievriendelijk Heist-op-den-Berg zet kaartjes voor handelaars in de kijker

Op de dag van de klant, 1 oktober, brengen we samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, de Alzheimerliga Vlaanderen en WZH Ten Kerselaere onze kaartjes onder de aandacht met enkele praktische tips voor handelaars hoe je omgaat met personen met dementie die in je handelszaak komen.

Lees verder >

Stadsmuseum Lier geeft dementievriendelijke rondleidingen

Op Werelddag Alzheimer 2022 start het stadsmuseum van Lier met rondleidingen voor mensen met dementie. Zo kan onder meer de geschiedenis van de stad ontdekt worden. Maar er kan ook verwijld worden bij de talloze kunstwerken die het museum rijk is. Ga naar lees verder voor bijkomende en praktische informatie.

Lees verder >

Overleg Platform Dementie 2022

Op 18 oktober 2022 organiseren we een nieuw Overleg Platform Dementie met als thema: 'Dementie en vermissing'. Interesse? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Overzicht Praatcafés Dementie september 2022

Ben jij mantelzorger van een persoon met dementie en ben je benieuwd welke thema's er deze maand op de agenda staan in de Praatcafés Dementie? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Welkom Malika!

Ben jij benieuwd naar onze nieuwe collega Malika? Klik dan op 'Lees verder'.

Lees verder >

Word jij onze nieuwe collega?

Hé! Ben jij geboeid door dementie? Sta jij te popelen om je te verdiepen in de laatste nieuwe inzichten rond dementie? Ben jij een krak in het bedenken en uitwerken van ideeën, concepten en tools? Word jij enthousiast van projectwerk? Schrikt netwerken met andere organisaties en partners jou niet af? Deel jij graag je kennis en ervaring met anderen? Werk jij graag in een gemotiveerd team met een positieve vibe? “Check check check?” Dan zoeken we jou!

Lees verder >

Twee voor de prijs van één: nieuwe campagne plaatst hersengezondheid in de kijker

Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Daarom lanceren de expertisecentra dementie op maandag 9 mei de campagne '2 voor de prijs van 1': wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

'Restaurant Misverstand' zet jongdementie op de kaart

In de loop van maart startte het eerste seizoen van 'Restaurant Misverstand' in Vlaanderen. Anouck de Bruijn, coördinator van ons regionaal expertisecentrum dementie Orion ism PGN, zorgt voor begeleiding en ondersteuning van het hele team en voor de gevatte duiding tijdens het programma.

Lees verder >

Inspiratiedag Inloophuis Dementie op 10 juni te Mechelen

Heb je ervaring of zelf plannen voor het oprichten van een inloophuis dementie? Dan ben je van harte welkom op een boeiende denkdag die ingericht wordt door het 't moNUment te Mechelen. Je vindt hierover alle informatie door te klikken op lees verder

Lees verder >

Werk jij mee aan een onderzoek over de intimiteitsbeleving van vrouwen ouder dan vijftig met een partner met een vorm van dementie?

Julie Bogaerts, studente aan de interuniversitaire masteropleiding Gender en Diversiteit, is op zoek naar participanten voor haar masterproef, dat kadert in een breder etnografisch onderzoeksproject naar intimiteit op latere leeftijd. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Studenten uit de BanaBa opleiding in het zorgmanagement (Vives Health Care School) organiseren webinar 'Rouwverwerking bij zorgverleners'

Op dinsdag 15 maart van 19u tot 21 organiseert Vives Health Care School een webinar die gaat over rouwen bij zorgverleners: "Hoe gaat het écht met jou?" Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en voor inschrijvingen.

Lees verder >

Gezocht: personen met dementie die mee willen werken aan een Europees project!

Het Europees project Certification D is op zoek naar gemotiveerde deelnemers om een of meerdere producten gratis te testen voor 2 maanden.

Lees verder >

Werk jij mee aan een website over vroegtijdige zorgplanning voor mensen met dementie en hun families?

Wil jij meehelpen bij het gebruiksvriendelijk maken van een website voor mensen met dementie en hun families? Klik op 'Lees verder' om hieraan mee te werken!

Lees verder >

Praatcafé Dementie Dwaallicht gaat van start met een boeiend programma!

Praatcafé Dementie Dwaallicht (Brecht, Malle, Schilde, Zandhoven en Zoersel) lanceert een gloednieuw programma voor 2022. Klik op 'Lees verder' voor het volledige programma.

Lees verder >

Opnieuw 'live' Praatcafé Dementie te Willebroek op 11 maart te 14u

Op 11 maart om 14u vindt er opnieuw een 'live' praatcafé dementie plaats te Willebroek, LDC De Wilg. Het thema 'Dementie is meer dan vergeten' wordt erg onderhoudend toegelicht door Herman Wauters, dementie-expert van ECD Orion ism PGN. Voor meer informatie klik op 'lees verder'.

Lees verder >

Dementievriendelijk Heist-op-den-Berg 2022

In een overzichtelijke folder/wegwijzer lijst de gemeente Heist-op-den-Berg haar dementievriendelijke activiteiten voor 2022 op.  Orgelpunt vormt de uitgestelde Seniorenbeurs van 2021 met als thema "Dementie" op dinsdag 4 oktober 2022. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Om de wegwijzer in te kijken en de waaier aan initiatieven te weten te komen, klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Opleiding Referentiepersoon Dementie ging van start!

Deze week ging de opleiding tot Referentiepersoon Dementie in Mechelen van start. Klik voor meer informatie op 'Lees verder'.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Noorderlicht

Praatcafé Dementie Noorderlicht stelt het thema 'Omgaan met personen met dementie' centraal op een online bijeenkomst voor mantelzorgers op 15 februari. Meer interesse of neem je graag deel? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Kessel

Boeiend thema op het praatcafé Dementie in Kessel: 'Het erfrecht en de zorgvolmacht voor personen met (jong)dementie'. Lees meer of schrijf je in door te klikken op 'Lees verder'.

Lees verder >

Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in 2022

Ook in 2022 organiseren we vier boeiende terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in de provincie Antwerpen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >