Alle berichten

Voorstelling: 'Dementie, je staat er niet alleen voor'

Op 23 november organiseren district Hoboken in samenwerking met Expertisecentrum dementie Orion een theatervoorstelling in t’Gravenhof te Hoboken.

Lees verder >

Seniorenbeurs te Heist-op-den-Berg in het teken van Dementie: UITGESTELD!!!!!!!!!

Op 23 november zou er een grootse opgezette en covid-safe Seniorenbeurs plaatsvinden in het CC Zwanenberg te Heist-op-den-berg met als thema 'Dementie'.
Dit is helaas wegens de huidige covid-omstandigheden uitgesteld. Later verneemt u meer over een nieuwe datum. Klik op 'lees verder' over hoe de beurs werd opgevat.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Dwaallicht in Malle: “De zorg van de mantelzorger”

Op 25/11 organiseert PCD Dwaallicht een avondeditie 'De zorg van de mantelzorger', door Luc Van de Ven (klinisch ouderenpsycholoog) en een mantelzorger. Deelname is gratis! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Praatcafé Dementie DeMens in Rumst: 'Maakt dementie onbekwaam?'

Op donderdag 21 oktober spreekt jurist Erik Langerock op het praatcafé dementie DeMens over zijn boek: "Maakt dementie onbekwaam?". Begrippen als 'het zorgvolmacht' en 'de bewindvoering over personen en goederen' komen ter sprake. Een mantelzorger getuigt. Gratis toegang. Inschrijven is verplicht. Klik op 'lees meer' voor praktische informatie.

Lees verder >

Onze studiedag rond intimiteit en seksualiteit: 'Liefde ... roest niet'

Op 9/12/2021 organiseren we samen het het regionale Expertisecentrum Dementie Tandem onze studiedag 'Liefde ... roest niet'. Op deze studiedag staan we stil bijdeze thema's en gaan we hierover in gesprek met een aantal zeer boeiende gastsprekers. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Inloophuis dementie ’t moNUment vierde vijfde verjaardag

’t MoNUment vierde vrijdag 8 oktober zijn vijfde verjaardag. Als dementievriendelijke stad zet Mechelen zich daarmee in voor iedereen die met dementie geconfronteerd wordt. Daar blijft het niet bij. Als leading partner werkt Mechelen samen met 11 Europese partners om de bestaande werking verder te laten groeien via 5 pilootprojecten, waaronder het inloophuis ’t moNUment in Mechelen. Om meer te weten, klik op 'lees verder'.

Lees verder >

Nieuw in Willebroek: het dementieatelier en de EHBD-koffer

De gemeente Willebroek organiseerde op 27 september haar allereerste dementieatelier. Tijdens dit atelier werd ook de dementiekoffer voorgesteld. Met deze initiatieven wil Willebroek nog meer evolueren naar een dementievriendelijke gemeente. Voor meer info klik op 'lees verder'.

Lees verder >

Nieuwe steungroep voor mensen met Posterieure Corticale Atrofie

ZNA Hoge Beuken te Hoboken organiseert een steungroep voor personen met Posterieure Corticale Atrofie. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Pallieterland op 28 september te Lier

Dr. Francis Krekelberg en psychologe Annelies Schoenmakers uit het H. Hartziekenhuis van Lier spreken over de diagnosestelling en opvolging bij dementie. Nadien volgt er een boeiende getuigenis van een mantelzorger. Klik op 'lees' verder voor meer informatie.

Lees verder >

Nijlen engageert zich voor een dementievriendelijke gemeente

Het lokaal bestuur Nijlen ondertekende op 15 september het engagement om haar gemeente dementievriendelijker te maken. In een druk bijgewoonde 'coronaproof' persconferentie werd het engagement inhoudelijk toegelicht en ondertekend. Klik op 'lees verder' voor meer toelichting.

Lees verder >

Gratis theatervoorstelling ‘Dementie, je staat er niet alleen voor’ op 21 september in Bonheiden

Op Wereld Alzheimerdag, dinsdag 21 september, organiseert het gemeentebestuur Bonheiden de gratis theatervoorstelling ‘Dementie, je staat er niet alleen voor’ van het Arto Verteltheater. Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Praatcafé dementie Klein-Brabant Vaartland digitaliseert Routeplanner Dementie

In 2016 lanceerde de werkgroep ‘praatcafé dementie Klein-Brabant Vaartland’ voor het eerst een regionale routeplanner dementie. Voortaan is de informatie ook digitaal te raadplegen met handige rechtstreekse, klikbare links naar verschillende organisaties en hulpverleners. Benieuwd naar de nieuwe, digitale versie? Kom dan zeker naar het praatcafé dementie op dinsdag 21 september 2021 om 14u in de theaterzaal "Hingene" te Bornem. Klik op 'lees verder' om te weten wat je mag verwachten.

Lees verder >

Mechelen pakt uit met unieke posters om taboe te doorbreken

De stad Mechelen zet dit jaar in op een brede bewustmakingscampagne om het taboe rond dementie te doorbreken. Via verschillende initiatieven proberen zij de Mechelaars te bereiken. Eén van deze unieke manieren zijn raamposters met slogans in het Mechels dialect. Klik op 'lees verder' om meer te weten te komen en de posters te bekijken.

Lees verder >

Verteltheater 'Dementie, je staat er niet alleen voor' op 23/11/2021

Samen met ARTO Verteltheater en Praatcafé Dementie In-Licht brengen we de weg, die afgelegd wordt na de diagnose dementie, op een boeiende manier in beeld! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Evalueer jij mee de website www.jongdementie.info?

We zijn op zoek naar jouw mening over de website www.jongdementie.info! Klik op 'Lees verder' om te lezen hoe je hieraan kan meewerken.

Lees verder >

Tip: theatervoorstelling door Belgische Improvisatie Liga en Familiegroep Dementie regio Lier 29 september

Graag stellen we een theatervoorstelling van de Belgische Improvisatie Liga 'Nu. En Dan?' voor. Deze is gericht aan zorgverleners, zorgprofessionals, mantelzorgers én iedereen die met dementie te maken krijgt. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Uitnodiging Dementievriendelijk Nijlen: engagementsverklaring

Lokaal bestuur Nijlen gaat het engagement aan om Nijlen en haar deelgemeenten dementievriendelijker te maken en nodigt u van harte uit op de officiële ondertekening van dit engagement. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Nieuwe editie Praatcafé Dementie Borgerhout: Omgaan met personen met dementie

Ben of ken jij een mantelzorger/kennis van een persoon met dementie? Ben je geïnteresseerd in 'hoe omgaan met personen met dementie'? Heb je zin in contact met andere mantelzorgers? Dan is dit iets voor jou!
De derde editie van het cultuursensitieve Praatcafé Dementie Borgerhout vindt plaats op 30/09/2021 vanaf 19u. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en inschrijvingen.

Lees verder >

Psycho-educatiereeks voor mantelzorgers van personen met dementie

Ben jij een mantelzorger die thuis of daarbuiten zorgt voor een persoon met (jong)dementie? Hoe lukt het jou om te zorgen voor de persoon met dementie én toch ook voor jezelf? Mogelijk ben je wel geïnteresseerd in deze reeks van het psycho-educatiepakket Dementie en nu! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Studiedag liefde ... roest niet

Lees verder >