Alle berichten

Twee voor de prijs van één: nieuwe campagne plaatst hersengezondheid in de kijker

Een gezonde leefstijl kan het risico op dementie verminderen. Daarom lanceren de expertisecentra dementie op maandag 9 mei de campagne '2 voor de prijs van 1': wat goed is voor je hart, is goed voor je hersenen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

'Restaurant Misverstand' zet jongdementie op de kaart

In de loop van maart startte het eerste seizoen van 'Restaurant Misverstand' in Vlaanderen. Anouck de Bruijn, coördinator van ons regionaal expertisecentrum dementie Orion ism PGN, zorgt voor begeleiding en ondersteuning van het hele team en voor de gevatte duiding tijdens het programma.

Lees verder >

Inspiratiedag Inloophuis Dementie op 10 juni te Mechelen

Heb je ervaring of zelf plannen voor het oprichten van een inloophuis dementie? Dan ben je van harte welkom op een boeiende denkdag die ingericht wordt door het 't moNUment te Mechelen. Je vindt hierover alle informatie door te klikken op lees verder

Lees verder >

Werk jij mee aan een onderzoek over de intimiteitsbeleving van vrouwen ouder dan vijftig met een partner met een vorm van dementie?

Julie Bogaerts, studente aan de interuniversitaire masteropleiding Gender en Diversiteit, is op zoek naar participanten voor haar masterproef, dat kadert in een breder etnografisch onderzoeksproject naar intimiteit op latere leeftijd. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Studenten uit de BanaBa opleiding in het zorgmanagement (Vives Health Care School) organiseren webinar 'Rouwverwerking bij zorgverleners'

Op dinsdag 15 maart van 19u tot 21 organiseert Vives Health Care School een webinar die gaat over rouwen bij zorgverleners: "Hoe gaat het écht met jou?" Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en voor inschrijvingen.

Lees verder >

Gezocht: personen met dementie die mee willen werken aan een Europees project!

Het Europees project Certification D is op zoek naar gemotiveerde deelnemers om een of meerdere producten gratis te testen voor 2 maanden.

Lees verder >

Werk jij mee aan een website over vroegtijdige zorgplanning voor mensen met dementie en hun families?

Wil jij meehelpen bij het gebruiksvriendelijk maken van een website voor mensen met dementie en hun families? Klik op 'Lees verder' om hieraan mee te werken!

Lees verder >

Praatcafé Dementie Dwaallicht gaat van start met een boeiend programma!

Praatcafé Dementie Dwaallicht (Brecht, Malle, Schilde, Zandhoven en Zoersel) lanceert een gloednieuw programma voor 2022. Klik op 'Lees verder' voor het volledige programma.

Lees verder >

Opnieuw 'live' Praatcafé Dementie te Willebroek op 11 maart te 14u

Op 11 maart om 14u vindt er opnieuw een 'live' praatcafé dementie plaats te Willebroek, LDC De Wilg. Het thema 'Dementie is meer dan vergeten' wordt erg onderhoudend toegelicht door Herman Wauters, dementie-expert van ECD Orion ism PGN. Voor meer informatie klik op 'lees verder'.

Lees verder >

Dementievriendelijk Heist-op-den-Berg 2022

In een overzichtelijke folder/wegwijzer lijst de gemeente Heist-op-den-Berg haar dementievriendelijke activiteiten voor 2022 op.  Orgelpunt vormt de uitgestelde Seniorenbeurs van 2021 met als thema "Dementie" op dinsdag 4 oktober 2022. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Om de wegwijzer in te kijken en de waaier aan initiatieven te weten te komen, klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Opleiding Referentiepersoon Dementie ging van start!

Deze week ging de opleiding tot Referentiepersoon Dementie in Mechelen van start. Klik voor meer informatie op 'Lees verder'.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Noorderlicht

Praatcafé Dementie Noorderlicht stelt het thema 'Omgaan met personen met dementie' centraal op een online bijeenkomst voor mantelzorgers op 15 februari. Meer interesse of neem je graag deel? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Kessel

Boeiend thema op het praatcafé Dementie in Kessel: 'Het erfrecht en de zorgvolmacht voor personen met (jong)dementie'. Lees meer of schrijf je in door te klikken op 'Lees verder'.

Lees verder >

Terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in 2022

Ook in 2022 organiseren we vier boeiende terugkomdagen voor Referentiepersonen Dementie in de provincie Antwerpen! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Voorstelling: 'Dementie, je staat er niet alleen voor'

Op 23 november organiseren district Hoboken in samenwerking met Expertisecentrum dementie Orion een theatervoorstelling in t’Gravenhof te Hoboken.

Lees verder >

Seniorenbeurs te Heist-op-den-Berg in het teken van Dementie: UITGESTELD!!!!!!!!!

Op 23 november zou er een grootse opgezette en covid-safe Seniorenbeurs plaatsvinden in het CC Zwanenberg te Heist-op-den-berg met als thema 'Dementie'.
Dit is helaas wegens de huidige covid-omstandigheden uitgesteld. Later verneemt u meer over een nieuwe datum. Klik op 'lees verder' over hoe de beurs werd opgevat.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Dwaallicht in Malle: “De zorg van de mantelzorger”

Op 25/11 organiseert PCD Dwaallicht een avondeditie 'De zorg van de mantelzorger', door Luc Van de Ven (klinisch ouderenpsycholoog) en een mantelzorger. Deelname is gratis! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Praatcafé Dementie DeMens in Rumst: 'Maakt dementie onbekwaam?'

Op donderdag 21 oktober spreekt jurist Erik Langerock op het praatcafé dementie DeMens over zijn boek: "Maakt dementie onbekwaam?". Begrippen als 'het zorgvolmacht' en 'de bewindvoering over personen en goederen' komen ter sprake. Een mantelzorger getuigt. Gratis toegang. Inschrijven is verplicht. Klik op 'lees meer' voor praktische informatie.

Lees verder >

Onze studiedag rond intimiteit en seksualiteit: 'Liefde ... roest niet'

Op 9/12/2021 organiseren we samen het het regionale Expertisecentrum Dementie Tandem onze studiedag 'Liefde ... roest niet'. Op deze studiedag staan we stil bijdeze thema's en gaan we hierover in gesprek met een aantal zeer boeiende gastsprekers. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Inloophuis dementie ’t moNUment vierde vijfde verjaardag

’t MoNUment vierde vrijdag 8 oktober zijn vijfde verjaardag. Als dementievriendelijke stad zet Mechelen zich daarmee in voor iedereen die met dementie geconfronteerd wordt. Daar blijft het niet bij. Als leading partner werkt Mechelen samen met 11 Europese partners om de bestaande werking verder te laten groeien via 5 pilootprojecten, waaronder het inloophuis ’t moNUment in Mechelen. Om meer te weten, klik op 'lees verder'.

Lees verder >