Alle berichten

Nieuw in Willebroek: het dementieatelier en de EHBD-koffer

De gemeente Willebroek organiseerde op 27 september haar allereerste dementieatelier. Tijdens dit atelier werd ook de dementiekoffer voorgesteld. Met deze initiatieven wil Willebroek nog meer evolueren naar een dementievriendelijke gemeente. Voor meer info klik op 'lees verder'.

Lees verder >

Nieuwe steungroep voor mensen met Posterieure Corticale Atrofie

ZNA Hoge Beuken te Hoboken organiseert een steungroep voor personen met Posterieure Corticale Atrofie. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Praatcafé Dementie Pallieterland op 28 september te Lier

Dr. Francis Krekelberg en psychologe Annelies Schoenmakers uit het H. Hartziekenhuis van Lier spreken over de diagnosestelling en opvolging bij dementie. Nadien volgt er een boeiende getuigenis van een mantelzorger. Klik op 'lees' verder voor meer informatie.

Lees verder >

Nijlen engageert zich voor een dementievriendelijke gemeente

Het lokaal bestuur Nijlen ondertekende op 15 september het engagement om haar gemeente dementievriendelijker te maken. In een druk bijgewoonde 'coronaproof' persconferentie werd het engagement inhoudelijk toegelicht en ondertekend. Klik op 'lees verder' voor meer toelichting.

Lees verder >

Gratis theatervoorstelling ‘Dementie, je staat er niet alleen voor’ op 21 september in Bonheiden

Op Wereld Alzheimerdag, dinsdag 21 september, organiseert het gemeentebestuur Bonheiden de gratis theatervoorstelling ‘Dementie, je staat er niet alleen voor’ van het Arto Verteltheater. Klik op 'lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Praatcafé dementie Klein-Brabant Vaartland digitaliseert Routeplanner Dementie

In 2016 lanceerde de werkgroep ‘praatcafé dementie Klein-Brabant Vaartland’ voor het eerst een regionale routeplanner dementie. Voortaan is de informatie ook digitaal te raadplegen met handige rechtstreekse, klikbare links naar verschillende organisaties en hulpverleners. Benieuwd naar de nieuwe, digitale versie? Kom dan zeker naar het praatcafé dementie op dinsdag 21 september 2021 om 14u in de theaterzaal "Hingene" te Bornem. Klik op 'lees verder' om te weten wat je mag verwachten.

Lees verder >

Mechelen pakt uit met unieke posters om taboe te doorbreken

De stad Mechelen zet dit jaar in op een brede bewustmakingscampagne om het taboe rond dementie te doorbreken. Via verschillende initiatieven proberen zij de Mechelaars te bereiken. Eén van deze unieke manieren zijn raamposters met slogans in het Mechels dialect. Klik op 'lees verder' om meer te weten te komen en de posters te bekijken.

Lees verder >

Verteltheater 'Dementie, je staat er niet alleen voor' op 23/11/2021

Samen met ARTO Verteltheater en Praatcafé Dementie In-Licht brengen we de weg, die afgelegd wordt na de diagnose dementie, op een boeiende manier in beeld! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Evalueer jij mee de website www.jongdementie.info?

We zijn op zoek naar jouw mening over de website www.jongdementie.info! Klik op 'Lees verder' om te lezen hoe je hieraan kan meewerken.

Lees verder >

Tip: theatervoorstelling door Belgische Improvisatie Liga en Familiegroep Dementie regio Lier 29 september

Graag stellen we een theatervoorstelling van de Belgische Improvisatie Liga 'Nu. En Dan?' voor. Deze is gericht aan zorgverleners, zorgprofessionals, mantelzorgers én iedereen die met dementie te maken krijgt. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Uitnodiging Dementievriendelijk Nijlen: engagementsverklaring

Lokaal bestuur Nijlen gaat het engagement aan om Nijlen en haar deelgemeenten dementievriendelijker te maken en nodigt u van harte uit op de officiële ondertekening van dit engagement. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Nieuwe editie Praatcafé Dementie Borgerhout: Omgaan met personen met dementie

Ben of ken jij een mantelzorger/kennis van een persoon met dementie? Ben je geïnteresseerd in 'hoe omgaan met personen met dementie'? Heb je zin in contact met andere mantelzorgers? Dan is dit iets voor jou!
De derde editie van het cultuursensitieve Praatcafé Dementie Borgerhout vindt plaats op 30/09/2021 vanaf 19u. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie en inschrijvingen.

Lees verder >

Psycho-educatiereeks voor mantelzorgers van personen met dementie

Ben jij een mantelzorger die thuis of daarbuiten zorgt voor een persoon met (jong)dementie? Hoe lukt het jou om te zorgen voor de persoon met dementie én toch ook voor jezelf? Mogelijk ben je wel geïnteresseerd in deze reeks van het psycho-educatiepakket Dementie en nu! Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Studiedag liefde ... roest niet

Lees verder >

Save the date!

De expertisecentra dementie nodigen jullie uit op onze 'Schatten in Vlaamse dementiezorg'. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Bloom Up: Stad Antwerpen biedt mantelzorgers 3 gratis consultaties aan met een online psycholoog

Stad Antwerpen ondersteunt mantelzorgers (vanaf 18 jaar) die in Stad Antwerpen wonen en op frequente basis zorg dragen voor een familielid of vriend omwille van handicap, ziekte, ouderdom of psychische kwetsbaarheid. Benieuwd? Klik op 'Lees verder'.

Lees verder >

Oproep ‘Samen MENS’: laureaten bekend!

Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke maakte de namen bekend van de 20 organisaties uit de thuiszorg en de woonzorgcentra die vanaf september mogen instappen in een coachingstraject rond persoonsgerichte zorg (oproep ‘Samen MENS’). Klik op 'Lees verder' voor meer informatie.

Lees verder >

Dementievriendelijk Deurne is op zoek naar personen met dementie en hun mantelzorgers!

Kreeg jij te maken met dementie of draag je zorg voor iemand met dementie en woon je in Deurne? Ben je bereid om jouw ervaringen, noden en behoeften te delen met een medeweker van district Deurne? Dementievriendelijk District Deurne is op zoek naar jou!

Lees verder >

Inschrijvingen voor de opleiding REFERENTIEPERSOON DEMENTIE 2022 zijn geopend!

Vanaf nu kan je je aanmelden voor deelname aan de opleiding tot Referentiepersoon Dementie in 2022.

Lees verder >

Een uniek vakantie-aanbod voor mensen met dementie en hun mantelzorger in Heist-op-den-Berg: "vakantie voor twee"

Woonzorghuis Ten Kerselaere in Heist-op-den-Berg opende in samenwerking met Expertisecentrum Dementie Vlaanderen op vrijdag 2 juli 2021 de deuren van twee gloednieuwe flats waar je als mantelzorger, samen met je familielid met dementie, kan genieten van "een vakantie met twee". De flats beschikken over een volledig ingerichte keuken, living, aangepaste badkamer, berging, 2 slaapkamers, terras met zomer/wintertuin en zijn perfect rolstoeltoegankelijk.
Je kan er samen even op adem komen en op verkenning gaan in Heist-op-den-Berg en omgeving.

Lees verder >