BeeldlaB. Beeldacademie Lier zet in op jongdementie

BeeldlaB is een atelier voor personen met jongdementie, die een dagdeel per week beeldend aan het werk gaan. De tweede B staat voor de aanwezigheid van buddy’s. Zij werden opgeleid door en krijgen ondersteuning van een dementie-expert van ECD Orion ism PGN.

Het aanbod is breed: d.w.z. schilderen, tekenen, kleien, en alle andere mogelijke technieken. Waar nodig, brengt men aanpassingen aan (in ruimte, nood aan rust, hulp bij technieken, materiaalkeuze)

De buddy’s werken mee in het atelier en zorgen voor een warme sfeer. Er wordt veel aandacht besteed aan pauzes en ontmoeting. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de mantelzorger daardoor enkele uren voor zichzelf heeft.

BeeldlaB gaat door vanaf september, elke donderdag van 13u50 tot 17u20 (mogelijk veranderen deze uren nog een beetje), in de Beeldacademie Lier.

Inschrijven kan tot (ten laatste) 30 september via Gretel Van den Broek, e-mail: gretel.vandenbroek@beeldacademielier.be of mobiel: 0476 45 53 92.

De cursus kost 394 euro voor een gans schooljaar. Met een attest van invaliditeit, verhoogde tegemoetkoming of leefloon vermindert de prijs aanzienlijk. Voor mensen met financiële beperktheden is er bovendien een fonds dat kan helpen.

De afgelopen maanden liep er in de Beeldacademie reeds een pilootproject schilderen voor personen met jongdementie, waarvan ze graag hun resultaten tonen.  Iedereen is van harte welkom op de expo van 20 september, 18u in de Beeldacademie Lier (Koepoortstr 1 Lier) om mee te kijken naar de mooie en inhoudelijk sterke schilderijen. Dat is de vooravond van de Wereld Alzheimerdag, een prima moment om een glas te heffen.