Boekvoorstelling 'Welke dag is het vandaag?'

Over het zorgen voor een moeder met dementie.

Rina was jarenlang mantelzorger van haar mama met dementie en goot haar ervaringen in het boek “Welke dag is het vandaag ?”. Op een ontroerende, soms humoristische wijze vertelt ze over het ziekteproces.

Bijzonder is dat de hoofdpersoon Francis zelf vertelt over haar gedachten, angsten, verdriet, en binnenpretjes tijdens haar dementie. Als lezer ervaar je wat Francis meemaakt; van het niet meer weten welke dag het is en waar ze eigenlijk naartoe fietst, tot haar smeekbede aan God haar te helpen. Want ze kent het aftakelingsproces van haar eigen moeder en grootmoeder. Wanneer zij te ziek wordt om te vertellen wat er in haar hoofd omgaat, vertelt dochter Stella in het tweede boekdeel verder over het aftakelingsproces van haar moeder.

Een waardevol en herkenbaar verhaal voor iedereen die er mee te maken krijgt. Rina is dan ook vaak te gast op dementiecafés in Nederland waar mensen ervaringen uitwisselen en info aan elkaar geven. Op zaterdag 10 september stelt Rina haar boek in Antwerpen voor. Van harte welkom.

Toegang is gratis, maar inschrijven via mail naar groenewaterman@groenewaterman.be wordt gewaardeerd.

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.