‘Restaurant Misverstand’ zet jongdementie op de kaart

‘Restaurant Misverstand’ zet jongdementie op de kaart

Na twee succesvolle seizoenen in Nederland startte in de loop van de maand maart het eerste seizoen van ‘Restaurant Misverstand’ in België. Het restaurant wordt uitgebaat door acht mensen die de diagnose jongdementie hebben gekregen, waaronder ook Kris en Marcel, beiden leden van de ‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’.

 

Foto: VRT

 

Presentator Dieter Coppens en Chef Seppe Nobels steken de handen mee uit de mouwen om het restaurant tot een succes te maken. Anouck de Bruijn, coördinator van ons regionaal expertisecentrum dementie Orion ism PGN, zorgt voor begeleiding en ondersteuning van het hele team en voor de gevatte duiding tijdens het programma. Als ervaringsdeskundige beseft ze als geen ander wat het is om van nabij met jongdementie geconfronteerd te zijn. ‘Restaurant Misverstand’ wil laten zien dat het leven niet stopt na de diagnose dementie. Met goede begeleiding is er nog heel veel mogelijk.

 

Foto: VRT

 

Heb je een aflevering van ‘Restaurant Misverstand’ gemist? Geen zorgen! Je kan de afleveringen bekijken via VRT NU (Restaurant Misverstand | VRT NU).

 

Foto: VRT