Kasterlee

Zorgcafé op  26/03/2019   –   Het Geheugenpaleis 

Verdwaald in het Geheugenpaleis is een documentairefilm over leven met dementie doorheen de ogen van mensen met dementie. De film volgt een jaar lang de bewoners van Iduna, een leefgemeenschap van woonzorgcentrum De Bijster. De acht bewoners van Iduna bevinden zichin – wat wetenschappelijk geldt als – de eerste fase van de ziekte. Vlagen van luciditeit, vergetelheid en afwezigheid wisselen elkaar voortdurend af. De filmvolgt de bewoners meer dan een jaar. Naarmate de film vordert, wordt duidelijk hoezeer hun (zelf) bewustzijn onherroepelijk afbrokkelt en de afwezigheid het langzaam maar zeker haalt op de luciditeit. Op het einde van de film is niets nog zoals het was.

WZC De Witte Bergen – Diestweg 1 te Kasterlee –  om 14u en 19.30u

inkom gratis

 

Zorgcafé op  20/06/2019   –   Vergeet de mooie dagen niet

Martine Dams wil met dit liedjesprogramma dementie onder de aandacht brengen. Tijdens stagebegeleidingen komt Martine regelmatig in contact met ouderen in woon- en zorgcentra die
dementie hebben. Zij heeft hierbij ervaren dat er vaak angst en negatieve gevoelens heersen. Door de gevolgen van dementie kunnen mooie herinneringen vervagen of vergeten worden. Zij vertelt en zingt over de diepste gevoelens en kwetsbaarheid van de persoon met dementie en hoe humor steeds weer een belangrijk rol speelt. Martine haalt deze herinneringen van onder het stof vandaan. Overbekende liedjes uit het kleinkunstgenre, onder muzikale begeleiding van pianist Dagmar Feyen, illustreren haar verhaal.

OC Kasterlee – Binnenpad  te Kasterlee – om 19.30u

inkom gratis

 

Di 17 september 2019   –   19u tot 21.30u

Zorgcafé

Thema : Zorgvolmacht

Spreker : Griet Smaers, advocaat

Plaats : BIB Lichtaart, Schoolstraat 25 te Kasterlee

 

Di 19 november 2019   –   19u tot 21.30u

Zorgcafé

Thema : Veranderend gedrag bij mensen met dementie

Spreker : Ria Caers (ECD Tandem)

Plaats : WZC Aquamarijn, Binnenpad te Kasterlee