EHBD-rugzak

De EHBD-rugzak

De wat?

EHBD staat voor …

Eerste Hulp Bij Dementie

 

In de kempen, kan je in verscheidene bibliotheken een EHBD-rugzak ontlenen. Deze rugzak is gevuld met zorgvuldig geselecteerde materialen over het thema dementie. Hij is ontworpen om iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met dementie, te begeleiden in de eerste zoektocht naar informatie.

Waarom een EHBD-rugzak?
Als er een vermoeden van dementie bestaat of er al een diagnose is gesteld, roept dit veel vragen op. Mensen gaan met de diagnose dementie naar huis en hebben vaak geen goed beeld van het verloop van de ziekte. De ‘Eerste Hulp Bij Dementie’-rugzak geeft je de kans om dit thema op een rustige manier thuis te verkennen.

Wat zit er in de EHBD-rugzak?
Omdat dementie niet alleen de persoon met dementie treft maar ook een grote impact heeft op zijn omgeving, bevat de rugzak een selectie van materialen voor zowel (jonge) kinderen, tieners als volwassenen. De inhoud bestaat onder andere uit informatieve boeken, kinderboeken, strips voor volwassenen, een dvd (film) en brochures over dementie. Daarnaast vind je in de rugzak ook een overzicht van andere materialen over dementie die elders of in de bibliotheek te ontlenen en te verkrijgen zijn.

Aan de slag ermee, maar hoe?
Informeer bij jouw lokale BIB of ze een EHBD-rugzak hebben die uitgeleend kan worden.