Gratis rondleiding voor personen met (jong)dementie: Volkskundemuseum, Brugge

Vlaanderen Verrassend Toegankelijk: In het Brugse Volkskundemuseum kom je in aanraking met het dagelijkse leven van weleer. Een oud schoolklasje, een kruidenierszaak van vroeger of een volkscafé brengen het vertrouwde verleden opnieuw tot leven. De gids neemt je mee op een zintuigelijke ervaring langs een aantal museumkamers. Herinner je je nog het krassen van de griffel op de lei, de geur van versgemalen koffie, het ‘toppen’ of ‘pekkelen’ op de speelplaats of de ranzige smaak van levertraan? Je kan de namiddag afsluiten en napraten met een koffie in onze museumherberg. Om 14u is er een gratis rondleiding, specifiek voor personen met (jong)dementie. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar musea.reservatie@brugge.be . www.VlaanderenVerrassendToegankelijk.be

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.