Bereikbaarheid

257x193_lokkaardstr8Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw is gehuisvest boven de verpleegstersschool Sint-Norbertus, op de derde verdieping in de Lokkaardstraat 8, 2018 Antwerpen. Wij zijn tijdens de werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17 uur. Het centrum is goed toegankelijk voor mensen met een beperking.
Je bent steeds welkom, liefst na afspraak.

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw
Lokkaardstraat 8
2018 Antwerpen
t/f +32 3 609 56 14
e-mail

Vanaf 1 juli 2022 zijn we bereikbaar op onze nieuwe locatie in de Pastoor Van de Wouwerstraat 2, 2600 Berchem

Reisweg Lokkaardstraat 8

Met openbaar vervoer
Met de trein rijd je het best tot het station Antwerpen-Centraal. In het metrostation Diamant (Centraal Station) neem je tramlijn 2 of 6 in de richting van Hoboken. Na ongeveer 10 minuten stap je af aan halte ‘Markgravelei’ (de 6de halte na Diamant). Sla de Lange Lozanastraat in. De eerste straat links is de Lokkaardstraat. Nummer 8 ligt vrijwel aan het begin aan de rechterkant van de straat. Beneden bevindt zich een kinderdagverblijf en op de tweede verdieping een opleidingscentrum verpleegkunde. Alternatief vanuit het station Antwerpen-Berchem. Onder de stationsbrug neem je bus 30 in de richting van Berchem-Zuid. Na ongeveer 10 minuten stap je af aan de halte ‘Van Schoonbekestraat’. Loop een eindje terug en sla links de Lokkaardstraat in.

Te voet vanuit station Antwerpen-Berchem (ong. 2 km). Verlaat het station aan de kant van de Statiestraat en ga aan de uitgang naar rechts. Steek het kruispunt over naar de Stanleystraat (loopt parallel met het spoor). Sla vervolgens links de Boomgaardstraat in. Volg deze tot aan de Grote Steenweg (net voorbij het Centrum van de Sport). Steek rechtover naar de Prins Albertlei en volg deze tot aan het kruispunt. Steek over en sla links de Jan Van Rijswijcklaan in. Sla aan de eerste straat rechts in (Lange Lozanastraat) en vervolgens links in naar de Lokkaardstraat.

Met de wagen
Je neemt de uitrit Berchem op de R1 (de Antwerpse Ring). Als je van de uitrit van de Buitenring komt (uit de richting Linkeroever), rij je aan de stoplichten links tot aan de eerstvolgende stoplichten. Daarna draai je de Singel Zuid (R10) links op. Als je van de uitrit van de Binnenring komt (vanuit noordelijke richting), rij je aan de stoplichten rechts tot aan de eerstvolgende stoplichten. Daarna draai je de Singel Zuid (R10) links op en rij je onder een viaduct. Aan de stoplichten aan het kruispunt met de Karel Oomsstraat rij je rechtdoor. (Links voorbij het kruispunt zie je restaurant Colmar en zwembad Wezenberg.) Aan het volgende kruispunt met stoplichten rij je rechts de Jan Van Rijswijcklaan op. (Voor het kruispunt zie je links ‘de Singel’, cultuurcentrum.) Het kruispunt met de Markgravelei (apotheker op de hoek) rij je voorbij want je mag er niet linksaf draaien. Op het volgende kruispunt moet je linksom keren en je rijdt terug tot aan het kruispunt met de Markgravelei. Die draai je rechts in. De eerste straat rechts is de Lokkaardstraat.  Parkeren in de straat is betalend (max. 5 euro voor een hele dag). Er staat een parkeermeter in het midden van de straat.
Betalen kan aan de automaat met een bankkaart of met een sms. Code : AN240 spatie en uw nummerplaat (vb. AN204 1ABC123) naar 4810  of  4411.
Gratis parkeren kan op de parking van de Desguinlei ter hoogte van Pidpa, op het middenstuk.

Reisweg vanaf 1 juli 2022 – Pastoor Van de Wouwerstraat 2
Met openbaar vervoer (geniet onze voorkeur!)
Met de trein rijd je het best tot het station Antwerpen-Centraal. Daar neem je tram 7 richting Mortsel of tram 15 richting Boechout P+R en stap je af aan halte Fruithoflaan in Berchem. Je stapt dan nog 80 meter richting Mortsel en dan kom je aan bij de woning op de hoek van de Grote Steenweg en de Pastoor Van de Wouwerstraat.
Met de auto
Je neemt de uitrit Berchem op de R1 (de Antwerpse Ring). Als je van de uitrit van de Buitenring komt (uit de richting Linkeroever), rij je aan de stoplichten links tot aan de eerstvolgende stoplichten. Daarna draai je de Singel Zuid (R10) rechts op. Aan de eerstvolgende lichten ga je naar rechts en blijf je rechtdoor rijden op de N1. Na 1.75 kilometer ben je aan de Pastoor Van de Wouwerstraat. Je kan er parkeren op de Grote Steenweg (2 uur gratis) of in de straat zelf.
Als je van de uitrit van de Binnenring komt (vanuit noordelijke richting), afrit Berchem, ga je aan de afrit boven naar links. Je bent dan al op de N1 die je dan voor 1.75 km verder volgt. Welkom!
Met de fiets
Je kan je fiets veilig bij ons stallen. Breng wel een stevig slot mee.