Partnerschap Cera

Webinar ‘Zorgen voor iemand met dementie’ – extra informatie

Heb je ook het gratis webinar ‘Zorgen voor iemand met dementie’ gevolgd op 20 april? Op deze pagina vind je wat extra informatie bij de thema’s waar Hilde Delameillieure (regionaal expertisecentrum dementie Foton), Luc Appermont en Anouck de Bruijn het over hadden.

Lees verder >

Webinar ‘Als thuis wonen moeilijker wordt’ – extra informatie

Extra info bij webinar ‘Als thuis wonen moeilijker wordt’ (27/05/21) Fijn dat je gekeken hebt naar het webinar ‘Als thuis wonen moeilijker wordt’. Over enkele dagen verschijnt op deze pagina de link waarmee je het volledige webinar kunt herbekijken.

Lees verder >

Cera, partner van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Als coöperatie heeft Cera ervoor gekozen om voor haar maatschappelijke projecten een aantal accenten te leggen en zet ze in op een aantal specifieke maatschappelijke thema’s. Cera wil haar sociale impact zo groot mogelijk maken. Hiertoe werkt Cera ook nauw samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Sinds 1 januari 2021 werd het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen een officiële (en trotse) partner van Cera.

Lees verder >

Leen eens een tentoonstelling

Leo De Bock toont met zijn foto’s dat mensen met dementie ondanks alles nog tot veel in staat zijn. Ze blijven volwaardige mensen waarbij hun aandoening niet centraal staat. Cera schonk deze foto’s aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, waar je ze vanaf februari 2021 kan uitlenen. Zo reist de boodschap van de tentoonstelling verder door Vlaanderen.

Lees verder >

2021: vijf webinars over dementie!

Lees verder >

Vermissingsprotocol in de kijker bij webinar over langer thuis wonen met dementie

Opvallende aanwezige op het webinar van Cera op 15 maart was Katty Doms van de Cel Vermiste Personen. Ze gaf er toelichting bij het vermissingsprotocol dat enkele jaren geleden samen met gebruikers, mantelzorgers, de professionele actoren, de expertisecentra dementie en de politiediensten werd opgesteld.

Lees verder >