Partnerschap Cera

Webinar ‘Zorgen voor iemand met dementie’ – extra informatie

Heb je ook het gratis webinar ‘Zorgen voor iemand met dementie’ gevolgd op 20 april? Op deze pagina vind je wat extra informatie bij de thema’s waar Hilde Delameillieure (regionaal expertisecentrum dementie Foton), Luc Appermont en Anouck de Bruijn het over hadden.

Lees verder >

Webinar Dementie - Tijdige diagnose en passende opvolging

Het webinar 'Dementie - tijdige diagnose en passende opvang' (Cera in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) bereikte 1313 deelnemers. Bekijk hieronder de opname en nuttige links naar websites en thema's waarvan sprake tijdens het webinar.

Lees verder >

Webinar Dementie en technologie: kijk terug

Wat kunnen robots en sprekende lampen voor jou betekenen?
“We hebben al een aantal technologische snufjes in huis gehaald sinds mijn vrouw de diagnose dementie kreeg: een trackingsysteem voor op haar wandelingen, een sprekende klok, een app om herinneringen op te halen, … maar hoe ver staat technologie anno 2022? En wat kan die voor ons betekenen?”
Dat, en nog veel meer kwam je te weten op het webinar op 24 februari 2022.

Lees verder >

Webinar ‘Als thuis wonen moeilijker wordt’ – extra informatie

Extra info bij webinar ‘Als thuis wonen moeilijker wordt’ (27/05/21) Fijn dat je gekeken hebt naar het webinar ‘Als thuis wonen moeilijker wordt’. Over enkele dagen verschijnt op deze pagina de link waarmee je het volledige webinar kunt herbekijken.

Lees verder >

Webinar 'Nachtelijke onrust bij dementie'

“Koffie zetten midden in de nacht, onrustig zoeken naar iets in het badkamerkastje, de woonkamer opruimen, … Sinds mijn vrouw dementie heeft, is haar dag-nachtritme verstoord. Overdag is ze slaperig en ’s nachts soms klaarwakker.”
Slapen is een belangrijk onderdeel van ons leven. En net dat aspect raakt bij veel mensen met dementie verstoord. In dit Cera-webinar in samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vertelde Prof. dr. Chantal Van Audenhove (LUCAS) over wat de impact hiervan is op de persoon met dementie en zijn omgeving. Carla Molenberghs, directrice van Huis Perrekes duidde hoe huis Perrekes hiermee omgaat. Onder meer het wiegbed kan helpend zijn.

Lees verder >

Cera, partner van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen

Als coöperatie heeft Cera ervoor gekozen om voor haar maatschappelijke projecten een aantal accenten te leggen en zet ze in op een aantal specifieke maatschappelijke thema’s. Cera wil haar sociale impact zo groot mogelijk maken. Hiertoe werkt Cera ook nauw samen met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Sinds 1 januari 2021 werd het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen een officiële (en trotse) partner van Cera.

Lees verder >

Leen eens een tentoonstelling

Leo De Bock toont met zijn foto’s dat mensen met dementie ondanks alles nog tot veel in staat zijn. Ze blijven volwaardige mensen waarbij hun aandoening niet centraal staat. Cera schonk deze foto’s aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, waar je ze vanaf februari 2021 kan uitlenen. Zo reist de boodschap van de tentoonstelling verder door Vlaanderen.

Lees verder >

Vermissingsprotocol in de kijker bij webinar over langer thuis wonen met dementie

Opvallende aanwezige op het webinar van Cera op 15 maart was Katty Doms van de Cel Vermiste Personen. Ze gaf er toelichting bij het vermissingsprotocol dat enkele jaren geleden samen met gebruikers, mantelzorgers, de professionele actoren, de expertisecentra dementie en de politiediensten werd opgesteld.

Lees verder >