Leen eens een tentoonstelling

Leen eens een tentoonstelling

In samenwerking met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Stad Leuven en het regionaal expertisecentrum Memo Leuven, organiseerde Cera in het najaar van 2020 de tentoonstelling ‘Ik, Jij, samen MENS’, met foto’s van Leo De Bock in het Cera-gebouw in Leuven.

Leo De Bock toont met zijn foto’s dat mensen met dementie ondanks alles nog tot veel in staat zijn. Ze blijven volwaardige mensen waarbij hun aandoening niet centraal staat. Cera schonk deze foto’s aan het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, waar je ze in 2020, 2021 en 2022 gratis kon uitlenen voor je eigen organisatie. Zo reisde de boodschap van de tentoonstelling verder door Vlaanderen. Je kunt de foto’s en enkele filmpjes ook bekijken op www.cera.coop.

In 2020, 2021 en 2022 reisde de tentoonstelling non-stop doorheen Vlaanderen en landde in tientallen woonzorgcentra, ziekenhuizen, apotheken, hogescholen, diensten maatschappelijk werk, … Dankjewel aan al die organisaties om op deze manier mee te werken aan een genuanceerde beeldvorming over dementie!