MONUMENT

Artikel 'Project MONUMENT bouwt inloophuizen 2.0'

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en HZ University of Applied Sciences schreven samen een artikel over het Interreg2Zeeën MONUMENT-project.

Lees verder >

MeMo by MONUMENT. Het online platform voor en door mantelzorgers.

Lees verder >

Eerste zomerkamp met kinderen van mensen met jongdementie

Een stralende zon, hinnikende paarden, heerlijke buffetten, diepe gesprekken en 12 stralende gezichten. Met deze woorden kunnen we het eerste kamp voor kinderen met een mama of papa met jongdementie samenvatten. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen sloegen de handen in elkaar om deze eerste editie vorm te geven, samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers.

Lees verder >

Virtueel bezoek aan Nederlandse Odensehuizen

Op dinsdag 20 april vergaderden alle partners (BE, NL, FR, VK) van het Interreg2Zeeën-project MONUMENT een hele dag digitaal. De innoverende en bij het project betrokken Nederlandse Odensehuizen waren openhartig over hun werking. De projectpartners kregen een boeiende inkijk in hun werking die gedragen wordt door een coördinator en veel vrijwilligers.

Lees verder >

Een hart onder de riem voor kinderen van een mama of papa met dementie

Meemo is een uiltje dat kinderen met een mama of papa met dementie steunt en op weg helpt. De komende jaren wil het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, samen met verschillende partnerorganisaties, het aanbod aan informatie en ondersteuning voor deze doelgroep uitbouwen.

Lees verder >

Interreg2Zeeën project MONUMENT wil veerkracht van mantelzorgers verhogen 

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen neemt deel aan een nieuw Interreg2Zeeën project met als naam MONUMENT (More NUrturing and More Empowerment Nested in Technology). Het project startte op 1 februari 2020 en zal 2,5 jaar duren.Twaalf partners uit België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk werken samen om één gemeenschappelijk doel te realiseren, namelijk de veerkracht en het doorzettingsvermogen van mantelzorgers te verhogen zodat mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen.

Lees verder >