Een hart onder de riem voor kinderen van een mama of papa met dementie

Een hart onder de riem voor kinderen van een mama of papa met dementie

Hallo, ik ben Meemo!

Heb jij ook een mama of papa met dementie? Je bent niet alleen! Hoeveel gezinnen er in Vlaanderen precies zijn, dat weet ik niet. Maar ik ken er wel al een heleboel. Heb je vragen over dementie? Kan ik je helpen? Laat het me weten en ik ga op zoek naar een antwoord. In dit filmpje zie je het verhaal van een meisje wiens mama jongdementie heeft.

Tot gauw,
Meemo

Meemo is een uiltje dat kinderen met een mama of papa met dementie steunt en op weg helpt. Het is ontworpen door onze Noorse collega’s van Ageing & Health. De komende jaren wil het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, in het kader van het Europese Interreg-project MONUMENT samen met verschillende partnerorganisaties, het aanbod aan informatie en ondersteuning voor deze doelgroep uitbouwen. Zaterdag 22 augustus organiseerden we een virtueel ontmoetingsmoment voor kinderen met een mama of papa met jongdementie als alternatief voor het zomerkamp dat eerst gepland stond, maar door corona moest geannuleerd worden. Meer info hierover vind je op onze Facebookpagina.

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie over jongdementie? Mail naar info@dementie.be of surf naar www.jongdementie.info.