Documentatiecentrum

Documentatiecentrum

We bieden je graag via deze weg toegang tot het Vlaams documentatiecentrum dementie. Via een specifieke bibliotheekapplicatie kan je onze collectie raadplegen en – voor het overgrote deel – uitlenen.

Toegang tot de catalogus van het Vlaams documentatiecentrum dementie is gratis. Het maakt onze collectie in Antwerpen, Brugge en Brussel toegankelijk.

Met jouw vragen naar specifieke informatie, documentatie over dementie en specifieke thema’s kan je terecht bij het Vlaams documentatiecentrum dementie via doc@dementie.be of op 03 609 56 14.

Antwerpen
Het documentatiecentrum in Antwerpen is enkel toegankelijk op afspraak (je kan hiervoor mailen). Publicaties zijn niet uitleenbaar, maar je kan ze wel komen inkijken en eventueel aan kostprijs delen ervan kopiëren. Het Vlaams expertisecentrum dementie vind je in de Pastoor Van de Wouwerstraat 2, 2600 Berchem.

Brugge
Het documentatiecentrum in Brugge is toegankelijk elke dag van 8.45 – 12.15 uur en 14 – 17 uur, of na afspraak (je kan hiervoor mailen). Werken zijn uitleenbaar, ook via verzending via de post. Zie uitleenvoorwaarden verderop.

Brussel
Het documentatiecentrum in Brussel is enkel toegankelijk op afspraak (je kan hiervoor mailen). Werken zijn uitleenbaar, ook via verzending via de post. Zie uitleenvoorwaarden verderop.

Uitleenvoorwaarden Brugge en Brussel 

Uitleen boeken: gratis, 3 weken, kan 1x verlengd worden

Kopieën: 0,10 euro / pagina
Te-laat-geld: 0.50 euro / exemplaar / week
Verzendingskost: posttarieven

De uitbouw van dit documentatiecentrum wordt mede mogelijk gemaakt door Innovate Dementia.
innovate