Documentatiecentrum

Documentatiecentrum

We bieden je graag via deze weg toegang tot het Vlaams documentatiecentrum dementie. Via een specifieke bibliotheekapplicatie kan je onze collectie raadplegen en – voor het overgrote deel – uitlenen.

Toegang tot de catalogus van het Vlaams documentatiecentrum dementie is gratis. Het maakt onze collectie in Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent toegankelijk.

Met jouw vragen naar specifieke informatie, documentatie over dementie en specifieke thema’s kan je terecht bij het Vlaams documentatiecentrum dementie via doc@dementie.be of op 03 609 56 14.

Antwerpen
Het documentatiecentrum in Antwerpen is enkel toegankelijk op afspraak (je kan hiervoor mailen). Publicaties zijn niet uitleenbaar, maar je kan ze wel komen inkijken en eventueel aan kostprijs delen ervan kopiëren. Het Vlaams expertisecentrum dementie vind je in de Lokkaardstraat 8, 2018 Antwerpen.

Brugge
Het documentatiecentrum in Brugge is toegankelijk elke dag van 9 – 12.30 uur en 14 – 17 uur, maar liefst na afspraak (je kan hiervoor mailen). Werken zijn uitleenbaar, ook via verzending via de post. Zie uitleenvoorwaarden verderop.

Brussel
Het documentatiecentrum in Brussel is enkel toegankelijk op afspraak (je kan hiervoor mailen). Werken zijn uitleenbaar, ook via verzending via de post. Zie uitleenvoorwaarden verderop.

Gent
Het documentatiecentrum in Gent is enkel toegankelijk op afspraak (je kan hiervoor mailen). Werken zijn uitleenbaar, ook via verzending via de post. Zie uitleenvoorwaarden verderop.

Uitleenvoorwaarden Brugge, Brussel en Gent
Lidgeld: 5 euro per kalenderjaar per locatie is verschuldigd vanaf het moment waarop iets uitgeleend wordt.

Uitleen boeken: gratis, 3 weken, kan 1x verlengd worden
Uitleen beeldmateriaal, spelmateriaal: 3 euro / stuk / uitlening

Kopieën: 0,10 euro / pagina
Te-laat-geld: 0.50 euro / exemplaar / week
Verzendingskost: posttarieven

De uitbouw van dit documentatiecentrum wordt mede mogelijk gemaakt door Innovate Dementia.
innovate