Virtueel bezoek aan Nederlandse Odensehuizen

Virtueel bezoek aan Nederlandse Odensehuizen

Op dinsdag 20 april vergaderden alle partners (BE, NL, FR, VK) van het Interreg2Zeeën-project MONUMENT een hele dag digitaal. De innoverende en bij het project betrokken Nederlandse Odensehuizen waren openhartig over hun werking. Aan de hand van interviews met de coördinator en twee bestuursleden van Odensehuis Walcheren kregen de projectpartners een inkijk in hun werking die gedragen wordt door een coördinator en veel vrijwilligers. Een Odensehuis is een informatie-, advies- en ontmoetingsplek voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers en hun familie en vrienden. Kwaliteit van leven staat hier centraal.

De gesprekken waren inspirerend voor de andere projectpartners in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Men heeft zich immers geëngageerd om een werking uit te bouwen volgens het Odensehuisconcept dankzij de steun van Interreg2Zeeën. Ze hopen dat ze ook jou kunnen verwelkomen op één van de pilootlocaties op het einde van het MONUMENT-project in 2023 zodat ook jij kan kennismaken met dit waardevolle concept. Misschien geeft het zelfs aanleiding tot de start van zo’n Odensehuis in jouw gemeente of buurt?

En wist je dat:
… MONUMENT een eigen nieuwsbrief heeft. Inschrijven kan via deze link.
… projectpartner Imec een nodenonderzoek bij mantelzorgers uitvoert om zorgtechnologie meer afgestemd te maken. Ben je mantelzorger, woon je samen met een persoon met dementie en heb je interesse om deel te nemen? Stuur een vrijblijvend bericht naar lynn.coorevits@imec.be.
… contactpersoon voor het MONUMENT-project bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen Leentje De Wachter is: leentje.dewachter@dementie.be.