Zomerkamp voor kinderen van een ouder met (jong)dementie

Zomerkamp voor kinderen van een ouder met (jong)dementie

Een aantal mensen met jongdementie heeft jonge, schoolgaande kinderen, een doelgroep die we in Vlaanderen tot op heden nauwelijks bereiken met onze psycho-educatie. Al enkele jaren organiseren onze Noorse collega’s een zomerkamp voor kinderen van iemand met jongdementie, samen met de gezonde ouder, en de reacties zijn lovend. Daarom is het tijd dat we ook in Vlaanderen een aanbod voor deze kwetsbare groep uit de grond stampen.
Van 21 t.e.m. 24 augustus 2020 gaan we met kinderen tussen 6 en 21 jaar op weekend naar de Ardennen, samen met hun gezonde ouder. We voorzien een mix van ontspanning en psycho-educatie, zowel voor de kinderen/jongeren als voor de ouders. Het kamp zal volledig gratis zijn, dankzij de inkomsten van de Warmste Week 2019.

Hoe kan je ons helpen?

1. Ken je gezinnen met kinderen tussen 6 en 21 jaar die het fijn zouden vinden om anderen te ontmoeten in een gelijkaardige situatie? Stuur hen dan de flyer door door en raad hen aan om met ons contact op te nemen, via mail (herlinde.dely@dementie.be) of telefoon (03 609 56 14). Dan beluisteren we hun vraag en gaan op huisbezoek. Je kan bij ons ook een pakketje flyers aanvragen om te geven aan gezinnen die in aanmerking komen.

2. Ken je mensen die dit initiatief financieel een duwtje in de rug willen geven? Maak reclame voor een project van de Warmste Week van StuBru dat ons als goed doel gekozen heeft. Dit jaar gaan de inkomsten namelijk integraal naar ons zomerkamp, zodat we dit helemaal gratis kunnen aanbieden. Je vindt hier een overzicht van de acties.

Zo staat Ardennen Online in december 20% van de inkomsten op boekingen met vermelding ‘dementie’ af ten voordele van ons kamp. Boek dus nu al je verblijf voor 2020!

Of doe je liever een vrije gift? Ook dat kan. BE39 7350 3203 2519 – fiscaal attest vanaf 40 euro – vermelding GIFT zomerkamp
Alvast bedankt om jouw netwerk aan te spreken. We hopen heel wat kinderen van een ouder met (jong)dementie een fantastische zomervakantie te bezorgen.