Basisvorming contactclown en stage 2020 - Contactclowns Talking Stick vzw

ONTDEK DE CLOWN IN JEZELF
BASISVORMING CONTACTCLOWN EN STAGE – VOORJAAR 2020 IN LEUVEN – CONTACTCLOWNS TALKING STICK VZW

Wie zijn de Contactclowns Talking Stick?
Een vereniging van vrijwillige contactclowns, erkend door het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. De clowns brengen samen met een muzikant en een fotograaf een hartverwarmend bezoek aan zorgvoorzieningen.
Zij gaan mee in de wereld van mensen met dementie, palliatieve patiënten of mensen met een verstandelijke handicap. Zij zoeken voornamelijk woordeloos contact in respect voor elke persoon en voor de grenzen die hij stelt.

Wat biedt Contactclowns Talking Stick?
Bij Contactclowns Talking Stick vzw krijg je in Leuven zes dagen basisvorming en één dag stage in een zorgvoorziening. Griet Spanhove en Peter Rouffaer geven de vorming clownerie op zondagen 2 februari, 9 februari, 16 februari, 8 maart en 15 maart 2020. Caroline Terranova van het Expertisecentrum Dementie Memo geeft de vorming over dementie op zaterdag 22 februari 2020. Dit kost € 350.
Na de stage kan je deelnemen aan bezoeken en bijkomende vormingen, ingericht door Contactclowns Talking Stick. Voorkennis of ervaring zijn niet nodig.

Hoe schrijf jij je in?
De coördinator Ria Bollens nodigt je uit voor een introductiegesprek over de basisvorming en stage, over je motivatie en verwachtingen als vrijwilliger-contactclown en over de visie en werking van de vereniging. Contacteer haar via 0473 716937 of ria.bollens@skynet.be

Ontdek de clown in jezelf
De CLOWN is een uniek wezen en beleeft de wereld op zijn eigen karakteristieke wijze. Hij speelt wat hij denkt, voelt of wil. En aangezien de clown JA zegt op iedere situatie en ontmoeting, vindt hij door zijn specifieke logica unieke clownsoplossingen. Hier ontstaat in onbevangenheid humor, waarmee de andere zich kan identificeren en zich kan laten raken.
CONTACT maken is een sleutelbegrip. De aandacht gaat naast jouw leerproces ook naar het groepsgebeuren. Clown- en speltechnieken maak je je eigen in een creatief groeiproces.

Alle informatie vind je via www.contactclowns.be

 • Locatie
  • Lokaal Dienstencentrum Wijnveld
  • Wingerdstraat 14
  • 3000 Leuven
 • Initiatief
  • Contactclowns Talking Stick vzw
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.