Dementie en Waarneming

In het kunstproject Nooit Gezien ! werkten de buurtbewoners en de kunstenaar Evy Raes rond het thema dementie. Hoe kijken personen met dementie naar de wereld? Hoe ervaren zij de realiteit? En welk effect heeft een bezoek aan de kerk? De foto bovenaan geeft een idee van de werkwijze: een bewoner van wzc de Maasmeander maakte een foto van het gewelf van de kerk, verknipte de foto en puzzelde deze opnieuw in elkaar …
Met ondersteuning van Open Kerk Mechelen-aan-de-Maas ontstond deze expo. Het geeft de bezoekers veel méér dan een blik op de leefwereld van mensen met dementie. De kerk wordt een ontmoetingsplek waar buurtbewoners terecht kunnen met vragen over dementie en deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten (een theaterstuk, co crea-tie,…). Zo wordt het kerkgebouw tijdens deze weken een kruispunt van verbinding en zingeving.
De tentoonstelling is van 7 tot 29 september elke dag vrij toegankelijk van 13.30 tot 17.30 uur. Scholen en verenigingen kunnen in deze periode een begeleid bezoek aan-vragen, ook buiten deze uren. Van 16 tot 29 september is kunstenaar Evy Raes bovendien zelf aanwezig.

Voordracht “dementie”:
zondag 22 september om 15 uur – gratis toegang
door Katrien Moors, Expertisecentrum Dementie
Theatermonoloog “Mistig landschap”:
door Lies Vandeburie en Stefan Daems (saxofoon)
zondag 29 september om 15 uur – inkom: 5 €

  • Locatie
    • Sint-Monulfus en Gondulfuskerk
    • Dokter Haubenlaan 32
    • 3630 Maasmechelen
  • Initiatief
  • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.