Eerste hulp bij mantelzorg

Ben jij een rots in de branding, een helpende hand voor iemand in jouw omgeving? Kom op 24 juni in Westrand te weten wat je energie geeft, hoe je bewuster met je tijd kan omgaan en op wie je nog kan rekenen.

Workshop Eerste Hulp bij Mantelzorg (14 – 16u):
In het kader van de dag van de mantelzorg staan we stil bij het belang van een goede balans tussen draagkracht en draaglast voor mantelzorgers. Kom te weten wat je energie geeft, hoe je bewuster met je tijd kan omgaan en op wie je in je eigen netwerk kan rekenen. In een interactieve sessie, begeleid door Liliana van S-Plus (de mantelzorg-partner van de Socialistische Mutualiteit) werken we individueel en in groep aan al deze vragen a.d.h.v. en schrijf-, doe- en denkboekje.

Neem je graag deel aan deze sessie? Laat dan zeker iets weten op ouderenwelzijn@dilbeek.be of 02 451 43 70.

Mantelzorgcafé (16u – 18):
Kom je graag te weten wie en wat er nog allemaal bestaat om jouw taak als mantelzorger mee te ondersteunen? Kom dan zeker langs tijdens het mantelzorgcafé, of blijf na de sessie nog even gezellig na bij een natje en een droogje. Tijdens dit café stellen partners en ondersteunende organisaties zich graag voor in de vorm van een info-marktje. Steunpunt Mantelzorg, Coponcho, Alzheimerliga Vlaanderen – luisterlijn, Welzijnskoepel, … al deze en meer.

Inschrijving voor het mantelzorgcafé is niet nodig.

https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/eerste-hulp-bij-mantelzorg

 • Locatie
  • CC Westrand
  • Kamerijklaan 46
  • 1700 Dilbeek
 • Initiatief
  • Team Ouderenwelzijn
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.