Langer leven door betere mondhygiëne? Prof. Marie Joossens

Mondbacteriën hebben een grote invloed op onze gezondheid, ons welzijn en wellicht ook ons gedrag. Microbioloog professor Marie Joossens legt aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke bevindingen uit hoe dat precies in elkaar zit. De manier waarop we mondbacteriën bestuderen is namelijk sterk verbeterd en dat heeft geleid tot verrassende inzichten. Meer nog, hier kan je leren hoe je met minimale inzet je gezondheid verbetert en je levensduur verlengt!

I-Brain FOOD4THOUGHT festival
meer info op breinwijzer.be

Wie?
Marie Joossens is een moleculaire microbioloog aan de Universiteit van Gent. Na bijna 20 jaar onderzoek op darmbacteriën, concentreert ze zich nu met haar onderzoeksgroep op mondbacteriën en hun rol in welzijn en gezondheid. Naast haar functie als onderzoeker geeft ze ook les in de opleiding biochemie en biotechnologie en is ze verantwoordelijke voor de major microbiologie binnen deze opleiding. Op die manier wil ze de volgende generatie mee opleiden om na te denken over wat we van micro-organismen kunnen leren om zeer diverse problemen in gezondheid, milieu en voeding aan te pakken.

Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.