Omgaan met personen met dementie in coronatijden - online

De Corona-crisis en de bijhorende maatregelen hebben een gigantische impact op de zorgverlening voor personen met dementie.
Door de beperkte contactmogelijkheden, wordt het warme contact met dierbare familieleden sterk ingeperkt. Door de mondmaskers wordt non-verbale communicatie plots veel complexer. Zachte aanraking is verboden. Tot vervelens toe dienen we de moeilijk situatie opnieuw toe te lichten. Zorgverleners gaan op zoek naar creatieve oplossingen om het welzijn van de cliënten te garanderen. De uitdagingen in het omgaan met personen met dementie zijn nog zelden zo groot geweest.
Het rapport “Dementiezorg In tijden Van Corona”, geschreven door Jan Steyaert, Leentje De Wachter en Herlinde Dely van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen (voorjaar 2020) vormt – naast de ervaringen van de deelnemers – de voornaamste inspiratiebron om deze vorming te voeden. Daarnaast vinden we ook allerlei nuttige informatie en praktische toepassingen bij Prof. Dr. Anneke van der Plaats en haar Brein Omgevings Methodiek. Welke problemen en noden zien we in deze Coronatijden opduiken bij de cliënten zelf? Welke emoties en behoeften duiken er op bij de familieleden? En hoe kunnen we verbindend en opbouwend met hen in gesprek gaan hierover? De begeleiders van deze vorming hebben zelf ervaring in het verzorgen van personen met dementie en hebben zich jarenlang verdiept in dit thema, waardoor ze een brede waaier aan ervaring en kennis kunnen inzetten om deze uitwisseling in goede banen te leiden.
Meer info: https://zorgsaam.be/NL/VormingenLezingen/Zoekopthema/Paginavorming/tabid/5365/Default.aspx/DefNr/2887/LCNr/211300

 • Locatie
  • ONLINE door Zorg-Saam
  • Kruineikestraat 5
  • 3150 Tildonk
 • Initiatief
  • Zorg-Saam vzw
 • Contact
Jouw activiteit op deze kalender? Dat kan! Vul via deze link alle gegevens in en, na goedkeuring, plaatsen we deze graag online.

Je toegevoegde activiteit verschijnt tegelijk op dementie.be, alzheimerliga.be, jongdementie.info, onthoumens.be, dementieennu.info.