‘Restaurant Misverstand’ zet jongdementie op de kaart
Na twee succesvolle seizoenen in Nederland startte in de loop van de maand maart het eerste seizoen van ‘Restaurant Misverstand’ in België. Het restaurant wordt uitgebaat door acht mensen die de diagnose jongdementie hebben gekregen, waaronder ook Kris en Marcel, beiden leden van de ‘Vlaamse werkgroep van mensen met dementie’.
Presentator Dieter Coppens en Chef Seppe Nobels steken de handen mee uit de mouwen om het restaurant tot een succes te maken. Anouck de Bruijn, coördinator van het regionaal expertisecentrum dementie Orion ism PGN, zorgt voor begeleiding en ondersteuning van het hele team en voor de gevatte duiding tijdens het programma. Als ervaringsdeskundige beseft ze als geen ander wat het is om van nabij met jongdementie geconfronteerd te zijn. ‘Restaurant Misverstand’ wil laten zien dat het leven niet stopt na de diagnose dementie. Met goede begeleiding is er nog heel veel mogelijk.
‘Restaurant Misverstand’ is elke woensdag te zien om 20.35 uur op Eén en via VRT NU. Mis het niet!