Brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’, informatie op maat van jouw stad, gemeente of vereniging

Brochure ‘Dementie, als je ermee te maken krijgt’, informatie op maat van jouw stad, gemeente of vereniging

Vanuit de praktijk weten we dat wie met dementie te maken krijgt een grote nood heeft aan specifieke informatie: over de eerste tekenen, de rol van de huisarts en de specialist, de juridische aspecten, omgangsadvies, het diverse aanbod van beschikbare hulp- en dienstverlening. En ook: het aanbod binnen de eigen gemeente of stad. Om aan die informatiehonger tegemoet te komen, hebben de expertisecentra dementie een gloednieuwe brochure in magazinevorm uitgebracht. We deden dit samen met onze partners zoals de Alzheimer Liga Vlaanderen, de Vlaamse Ouderenraad, VVSG en de Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen.

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie op 21 september zetten we deze brochure graag in de kijker als handig en laagdrempelig informatie-instrument, nu ook op papier verkrijgbaar. Diverse gemeenten in Vlaanderen bestelden een gepersonaliseerde versie en vanaf de Werelddag Dementie kan je organisatie, vereniging, stad of gemeente opnieuw bestellen, gezien de grote vraag die er reeds naar de brochure was en is. Zo helpen we iedere gemeente en organisatie op weg om een ouderen- of dementievriendelijk aanbod te voorzien voor iedereen die met dementie te maken krijgt.

Je kan één of meerdere exemplaren van de brochure bestellen via deze link.
Wil je een gepersonaliseerde versie voor je stad, gemeente, organisatie of vereniging? Contacteer dan tine.mous@politeia.be.