#EenNootVoorDementie: steek mantelzorgers van personen met dementie een hart onder de riem!

#EenNootVoorDementie: steek mantelzorgers van personen met dementie een hart onder de riem!

Twee Vlaamse verpleegkundigen starten op 20 oktober hun eigen Ice Bucket Challenge ter ondersteuning van dementie. Het ijskoude water is er echter niet bij en werd vervangen door het symbolisch kraken van een okkernoot. Robin Biets en Peggy Lavaerts, twee gespecialiseerde verpleegkundigen in de ouderenzorg willen met “#EenNootVoorDementie” hulde brengen aan mantelzorgers van personen met dementie. De actie wordt gesteund door minister Jo Vandeurzen en de drie Vlaamse koepelorganisaties rond dementie (Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de regionale centra, Alzheimer Liga Vlaanderen en Stichting Alzheimer onderzoek).

Met #EenNootVoorDementie vragen twee verpleegkundigen op een ludieke manier aandacht voor personen met dementie en hun mantelzorgers. Kraak een noot, film of fotografeer jezelf terwijl je dit doet en post het resultaat op sociale media met de hashtag: #eennootvoordementie. Nomineer vervolgens Facebookvrienden, collega’s en anderen om hetzelfde te doen. We hopen op die manier de sociale media te overspoelen met noten! Bovendien staat elke gekraakte noot symbool voor het feit dat mantelzorgers een NOOTzakelijke partner zijn in de zorg voor dementie en bondgeNOOT zijn in het leven van de persoon met dementie. Hoe meer noten er gekraakt worden, hoe meer we aantonen dat de dagelijkse inzet van mantelzorgers ons in het hart raakt.

Aan de gehele actie is ook een fondsenwerving gekoppeld. De opbrengst hiervan gaat naar de drie koepelorganisaties rond dementie. Naast het ondersteunen van mantelzorgers kan dan ook verder geïnvesteerd worden in het wetenschappelijk onderzoek rond dementie. Giften zijn meer dan welkom op het rekeningnummer BE39 7350 3203 2519 (fiscaal aftrekbaar vanaf €40).

Lees hier het persbericht